Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scumpiri uriaşe la locuințe. Bugetul de 100.000 de euro, o provocare

Scumpiri uriaşe la locuințe. Bugetul de 100.000 de euro, o provocare

Preţul locuinţelor este în continuare mare, iar pentru cei care vor să îşi cumpere o casă sau un apartament piaţa imobiliară este o provocare.

Scumpiri uriaşe la locuințe. Bugetul de 100.000 de euro, o provocare
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Sep 2023   •   18:34

Cei mai mulţi au un buget de 100.000 de euro şi, mai ales acum când TVA-ul pentru apartamentele de până în 120.000 de euro urmează să crească la 9%, variantele sunt tot mai puţine. 

Bugetul de 100.000 de euro nu este o misiune uşoară pentru cei care vor să îşi cumpere o locuinţă. Singurele variante, mai ales în Bucureşti, sunt fie o garsonieră în zone centrale, fie un apartament de două camere în zone semicentrale sau în cartiere limitrofe.

Cei care vor să respecte bugetul aleg fie locuinţe mai mici, fie se îndreaptă spre periferie.

Însă cei care nu pot renunţa nici la suprafaţă, nici la zonă, trebuie să mărească bugetul. Creşterea TVA-ului de la 5 la 9% tocmai pentru apartamentele de până în 120.000 nu este o veste bună nici pentru cumpărători, nici pentru cei care construiesc sau vând locuinţe.

Citeşte şi: România este în topul ţărilor europene cu cele mai ieftine locuinţe | Oraşele cu cele mai scumpe apartamente

În Capitală, până duminică inclusiv, are loc Târgul Naţional Imobiliar.

Sunt prezenţi atât dezvoltatori imobiliari, cât şi agenţii şi brokeri de credite.
 

×
Subiecte în articol: casa apartament imobiliare
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close