Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Preţul uriaş al carburanţilor i-a scos în stradă pe transportatori

Preţul uriaş al carburanţilor i-a scos în stradă pe transportatori

Încolonaţi, zeci de şoferi de camion au ieșit pe centura ocolitoare a Brașovului, nemulţumiţi de creșterile de prețuri la carburanți și la asigurările auto.

Preţul uriaş al carburanţilor i-a scos în stradă pe transportatori
Sursa foto: Antena 3
de Mădălina Mihalache    |    14 Mar 2022   •   19:13

Oamenii le reproşează autorităţilor că au gestionat într-un mod defectuos criza benzinei şi motorinei și cer plafonarea urgentă a preţurilor atât pentru carburanţi, cât şi pentru asigurarile auto obligatorii.

"Scopul principal este prețul la carburant, preţul excesiv la asigurări, la RCA, supraimpozitarea salariilor conducătorilor auto și în rest cred că sunt şi problemele celorlalţi oameni ai societăţii româneşti, adică gaz, curent, apă, tot ce s-a scumpit și nu mai reușim să mai plătim. Transportul românesc este în moarte clinică, o să fim obligați sa închidem toţi firmele", spune Constantin Dogărescu, organizatorul protestului.

Dacă nu le vor fi ascultate revendicările, protestatarii spun că au de gând să iasă din nou în stradă şi chiar să blocheze traficul în totalitate pe centura ocolitoare a oraşului.

Şoferii şi transportatorii cer soluţii, dar soluţiile mai aşteaptă încă puţin, când vine vorba despre carburanţi.

Măsurile în acest sens s-ar putea lua abia miercuri, în coaliţia de guvernare.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că PSD va propune în ședință, înjumătățirea accizelor la carburanți. 

"În continuare ne menţinem această propunere, dar e o decizie pe care o să o luăm în interiorul coaliţiei. O să fie în discuţie miercuri. Vedem o stabilizare la preţul pretolului şi sunt ferm convins că după ce trece această emoţie, vom putea lua cele mai eficiente măsuri", a declarat Marcel Ciolacu.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close