Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Preţurile sfidează anchetele. În ciuda acţiunilor de control, preţurile sunt mai mari la pompă

Preţurile sfidează anchetele. În ciuda acţiunilor de control, preţurile sunt mai mari la pompă

Preţurile sunt mai mari la pompă astăzi decât ieri. În funcţie de companie, scumpirile sunt cuprinse între 30 de bani şi 1 leu şi 30 de bani pe litru.

Preţurile sfidează anchetele. În ciuda acţiunilor de control, preţurile sunt mai mari la pompă
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mar 2022   •   19:17

Isteria cu benzina a pornit de dimineaţă când mesaje privind majorarea preţului la benzină au început să circule pe aplicaţiile de comunicare şi în online. O fotografie care a stârnit panică a fost realizată la o benzinărie din Beiuş acolo unde preţul la pompă a depăşit 11 lei.

Ulterior, o notificare a unui furnizor de combustibil a speriat transportatorii. Şi asta deoarece compania anunţa o creştere a benzinei şi motorinei la peste 10 lei. Este vorba despre o companie maghiară care înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţă în urma plafonării preţului de către guvernul de la Budapesta. În scurt timp au început să apară şi imagini cu cozile la benzinării.

Oamenii au mers cu damigene, cu tomberoane, chiar şi cu saci pentru a cumpăra benzină pentru vremuri grele. Până la miezul nopţii, lucrurile s-au calmat.

Interesant e că aceeaşi panică s-a produs şi la vecinii noştri bulgari în data de 3 martie. După acelaşi model, cu mesaje apărute în aplicaţii apoi în online. Pe-atunci premierul Bulgariei spunea într-o postare: Există panică în legătură cu combustibilul acum, fără niciun motiv. Combustibilul este acolo și nicio șansă să se oprească sau să se termine! 

Controale s-au făcut la benzinăriile din toata ţara, inclusiv în Capitală

Premierul Nicolae Ciucă îi ameninţa cu sancţiuni dure pe cei care au creat isteria carburanţilor. Prim-ministrul suţine că preţurile nu sunt justificate şi astfel de practici trebuie taxate.

În cele mai multe locuri panica s-a mai domolit. Oamenii au înţeles că nu era şi nu este cazul să dea năvală în benzinării.

În ciuda acţiunilor de control demarate de Guvern, preţurile sunt mai mari la pompă astăzi decât ieri. În funcţie de companie, scumpirile sunt cuprinse între 30 de bani şi 1 leu şi 30 de bani pe litru.

×
Subiecte în articol: scumpiri control guvern preturi benzina motorina
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close