Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Prețuri mai mari pentru mașinile la mâna a doua. Cât costă acum cele mai căutate mărci

Prețuri mai mari pentru mașinile la mâna a doua. Cât costă acum cele mai căutate mărci

Preţul maşinilor second-hand a crescut simţitor faţă de începutul anului trecut.

parcare
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Ian 2023   •   18:50

Unele autoturisme care costau până în 10.000 de euro şi erau considerate accesibile, sunt acum mai scumpe şi ajung chiar şi la 12.000 de euro. La fel de afectată este şi piaţa automobilelor noi, iar previziunile pentru anii următori nu arată deloc bine.

Românii care se gândesc să cumpere o maşină nouă plătesc acum cu cel puţin 20% mai mult decât în ianuarie 2022. Iar, după cum anunţa recent directorul Dacia, odată cu obligaţia echipării conform normelor Euro 7, preţurile vor creşte şi mai mult, în unele cazuri chiar cu 10.000 de euro.

Citeşte şi: Ce prețuri au cele mai căutate autoturisme, în România

Însă scumpirile nu se opresc doar la maşinile noi. Piaţa second-hand este deja afectată, iar potenţialii cumpărători sunt speriaţi de ceea ce găsesc în târgurile auto.

În 2022 s-au vândut cele mai puţine maşini second-hand din ultimii şase ani.

Cele mai căutate maşini sunt cele cuprinse între 10.000 şi 25.000 de euro, apoi modelele cu preţuri între 5 şi 10.000 de euro, iar pe ultimul loc sunt cele sub 5.000 de euro.

Cele mai căutate mărci sunt Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Audi și Ford.

×
Subiecte în articol: masini second hand preturi scumpiri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close