Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Suspiciuni de corupţie şi grup infracţional organizat, la Primăria Iaşi | Primarul Chirica, sub control judiciar 60 de zile

Suspiciuni de corupţie şi grup infracţional organizat, la Primăria Iaşi | Primarul Chirica, sub control judiciar 60 de zile

Primarul Iaşiului a fost săltat de procurorii DIICOT. Ancheta vine după ce procurorii DNA au descins la primărie pentru suspiciuni de corupţie.

Suspiciuni de corupţie şi grup infracţional organizat, la Primăria Iaşi | Primarul Chirica, sub control judiciar 60 de zile
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Dec 2022   •   23:50

UPDATE 23:50 Mihai Chirica va fi sub control judiciar pentru 60 de zile, neavând voie sa interacţioneze cu cei de la Urbanism şi nici să semneze acte. Edilul, care a anunţat că va contesta măsura, rămâne în continuare primar.

*

Peste 50 de angajați de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate au înconjurat clădirea primăriei Iaşi. Au fost percheziţii, de altfel, în 24 de locaţii. La audieri au fost duşi mai mulţi angajaţi din Primărie, printre care şi trei şefe ale Serviciului Juridic.

Primăria Iaşi a fost împânzită în această dimineaţă de poliţişti şi jandarmi, din nou. În urmă cu două zile cei de la DNA au demarat percheziţii la sediul condus de edilul Mihai Chirica. Azi, cei de la DIICOT Iaşi şi Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate au pus în aplicare 30 de mandate de aducere.

Lanţul acuzaţiilor este extrem de lung. Dosarul vizează mai multe nereguli în domeniul imobiliar

Cristin Zămoşteanu, cel mai cunoscut dezvoltator imobiliar din Iaşi, era acuzat în 2020 de faptul că ar fi creat un prejudiciu de 12 milioane de euro la bugetul de stat după ce și-a creat o filieră prin care vindea locuințe construite către mai multe societăți pe care le controla, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitelor. În dosar este acuzat şi primarul din Iaşi, Mihai Chirica, dar şi Cristina Oţeleanu, numită de presa locală mâna dreaptă a primarului, şefa Juridicului.

A doua zi de percheziţii la Primăria Iaşi

Secretara Consiliului Local Iaşi a dat şi ea explicaţii în faţa magistraţilor. Nu este singurul proces în care este implicată. Denisa Ionaşcu l-a dat în judecată pe primarul Iaşului după ce acesta ar fi declanşat o campanie de denigrare şi hărţuire împotriva ei.

Consiliera primarului este şi ea acuzată în dosar, dar şi fostul viceprimar al Iaşului, Gabriel Harabagiu.

În total au fost 24 de percheziţii, atât în birourile primăriei, cât şi domiciliare.

×
Subiecte în articol: Primăria Iași perchezitii Mihai Chirica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close