Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primele imagini cu scafandrii care detonează minele din Marea Neagră

Primele imagini cu scafandrii care detonează minele din Marea Neagră

Militarii Forțelor Navale Române caută de câteva zile minele, chiar și în afara apelor teritoriale române. O echipă New Hour with CNN a luat parte la o astfel de misiune și la câteva exerciții pe care militarii le fac pentru a contracara posibile atacuri. Până acum o singură mină a fost găsită în apropierea țărmului României și a fost detonată de scafandrii militari.

Primele imagini cu scafandrii care detonează minele din Marea Neagră
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Mar 2022   •   19:19

Minele descoperite în Marea Neagră ar fi fost capturate de Rusia odată cu anexarea Crimeii în 2014, potrivit Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei.

Corespondentul Corina Matlinschi a prezentat modul în care se desfășoară misiunea militarilor români din Marea Neagră:

„Suntem în afara apelor teritoriale ale României şi în aceste momente nava execută misiunea de observare în largul Mării Negre. Pe punte există cel puţin doi astfel de observatori care în permanenţă supraveghează marea şi care în momentul în care văd obiecte neidentificate sunt obligaţi să anunţe comandantul care ia decizia de a opri această navă imediat, tocmai pentru a nu exista pericolul de a se lovi de mină.

În acel moment, o ambarcaţiune de mare viteză se apropie de obiect pentru a-l identifica şi în momentul în care se consideră că este un pericol, atunci scafandrii militari merg şi, cu ajutorul explozibilului, detonează acea mină.

Ceea ce vedeţi în aceste momente în imagini este un tun de artilerie. Există astfel de echipamente pe navă pentru a se apăra, indiferent dacă vorbim despre un atac aerian, un atac pe mare al altei nave sau chiar un atac al unui submarin.”

Urmăriți reportajul News Hour with CNN:

 

×
Subiecte în articol: Marea Neagrã scafandri mine
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close