Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Moment istoric în Parlamentul Britanic. Prinţul Charles a stat pe tronul din Camera Lorzilor şi a citit Discursul Reginei

Moment istoric în Parlamentul Britanic. Prinţul Charles a stat pe tronul din Camera Lorzilor şi a citit Discursul Reginei

Elisabeta a II-a a lipsit pentru prima dată în aproape şase decenii din cauza problemelor de sănătate. În vârstă de 96 de ani, regina a mai lipsit de două ori de la deschiderea lucrărilor Parlamentului, în timpul domniei sale, în 1959 şi 1963, când era însărcinată.

Moment istoric în Parlamentul Britanic. Prinţul Charles a stat pe tronul din Camera Lorzilor şi a citit Discursul Reginei
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    10 Mai 2022   •   18:47

Prinţul Charles a fost însoţit de Regina Consoartă Camilla şi prinţul William la evenimentul organizat cu ocazia deschiderii lucrărilor Parlamentului de la Londra.

Coroana Reginei a fost adusă cu limuzina monarhului la Parlament. Vizibil emoţionat, Prinţul Charles a trecut în revistă cele 38 de proiecte pe care guvernul lui Boris Johnson şi-a propus să le ducă la îndeplinire anul acesta.

”Prioritatea guvernului Majestăţii sale este să crească şi să întărească economia şi să ajute la scăderea costului vieţii de zi cu zi pentru oamenii de rând.

Marea Britanie va rămâne un prieten loial Ucrainei”, a mai spus Charles.

”În aceste vremuri dificile, guvernul Majestăţii sale va juca un rol principal în apărarea democraţiei şi a libertăţii în lumea întreagă şi va continua să sprijine poporul ucrainean”.

Potrivit unui comunicat publicat de Palatul Buckingham, regina se confruntă cu probleme de mobilitate şi de aceea a decis să îşi anuleze prezenţa la deschiderea lucrărilor parlamentului.

Totodată, Elisabeta a Doua şi-a anulat prezenţa la o serie de evenimente din perioada următoare.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close