Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prințul Harry, primul membru al Familei Regale chemat in înstanță, după 130 ani. Ducele va depune mărturie în fața magistraților

Prințul Harry, primul membru al Familei Regale chemat in înstanță, după 130 ani. Ducele va depune mărturie în fața magistraților

Pentru prima dată după 130 de ani, un membru al familiei regale, de rang înalt, va depune mărturie la un tribunal britanic.

de Ştefan Petrică    |    05 Iun 2023   •   18:21

Prințul Harry ar urma să apară marți, în boxa martorilor, în procesul intentat unui tabloid britanic pentru că ar fi publicat zeci de ani articole despre el pe baza unor informații obținute ilegal.

În procesul în desfășurare, care a fost deschis luna trecută la Înalta Curte din Londra, Harry și ceilalți 100 de reclamanți printre care și Elton John îl acuză pe editorul Daily Mirror că le-ar fi interceptat telefoanele între 1995 și 2001.

Trustul incriminat, Mirror Group Newspapers a recunoscut la începutul procesului în pledoariile sale scrise "unele dovezi" de colectare ilegală de informații.

Ulterior compania de presă și-a prezentat scuze "fără rezerve" și a promis că această situație "nu se va mai repeta" niciodată.

Citește și: Prințul Harry și soţia sa, Meghan Markle, ar fi la un pas de divorț 

Însă avocatul companiei, Andrew Green a respins acuzațiile de interceptare a mesajelor vocale și a spus că acuzațiile reclamanților se referă la o perioadă în care ziarul avea o altă conducere.

Aceasta este prima apariție a unui membru al familiei regale în instanță din 2002, când prințesa Anne, mătușa lui Harry, a fost amendată după ce câinele ei a mușcat doi copii în parcul Windsor.

Anne a pledat vinovată și nu a trebuit să depună mărturie.

Ultima apariție regală la tribunal a fost în 1890, atunci când viitorul rege Edward al VII-lea a fost implicat într-un proces de calomnie.

Harry a mai fost la Înalta Curte din Londra la sfârșitul lunii martie cu ocazia unei audieri prealabile împotriva unui alt tabloid britanic, Daily Mail, acuzat de aceleași metode ca și Daily Mirror, față de o serie de personalități.

În urmă cu două săptămâni Harry a avut din nou de a face cu justiția.

Atunci fiul cel mic al Regelui Charles a pierdut procesul pe care l-a intentat pentru a primi protecția poliției pe cheltuiala sa atunci când călătorește în Marea Britanie.

Tensiunea dintre Harry și presă a atins un nou punct culminant luna trecută, când, purtătorul de cuvânt al Ducilor de Sussex a susținut că Harry și Mehgan au fost "vânați" la New York de "paparazzi foarte agresivi", un episod care a amintit de moartea prințesei Diana.

Poliția din New York a minimizat însă evenimentul.

Ultima apariție a Prințului Harry în Marea Britanie a fost la încoronarea tatălui său, pe 6 mai. O vizită care a venit după săptămâni de speculații, în urma scandalului provocat de publicarea memoriilor sale în luna ianuarie.

×
Subiecte în articol: printul Harry Buckingham Palace
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close