Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Producția de miere polifloră, compromisă din cauza secetei: ”Toate câmpurile sunt uscate complet. Albinele nu mai au de unde să recolteze”

Producția de miere polifloră, compromisă din cauza secetei: ”Toate câmpurile sunt uscate complet. Albinele nu mai au de unde să recolteze”

Apicultorii se confruntă cu probleme uriașe. Se așteptau ca anul acesta, după un 2020 dezastruos, producția de miere să crească. Cu toate acestea, seceta le-a dat planurile peste cap.

Producția de miere polifloră, compromisă din cauza secetei: ”Toate câmpurile sunt uscate complet. Albinele nu mai au de unde să recolteze”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Aug 2021   •   19:42

Apicultorii spun că seceta a afectat profund producția de miere, după ce majoritatea florilor au început să se usuce. ”Toate câmpurile sunt uscate complet. Albinele nu mai au de unde să recolteze miere, polen”, spune un apicultor din Mehedinți.

Un alt factor care a scăzut producția de miere ar fi, după cum spun apicultorii, și praful de la lucrările efectuate în apropierea stupinelor, care cumulat cu seceta, afectează puternic albinele.

Prin urmare, în acest an, vom avea miere polifloră puţină, scumpă şi de calitate mai slabă.

”Anul apicol 2021 a fost un an deosebit, în primăvară au fost ploi, vânt, frig, nu a mers nici cultura de rapiță, la salcâm, vremea rea a reapărut”, spune unul dintre crescătorii de albine.

În apicultură, subvențiile oferite de stat sunt modice. După cum recunosc crescătorii de albine din Mehedinți, prețul mierii a crescut deja, din cauza producției scăzute, cu 10-20%.

Cu toate că producția de miere polifloră a scăzut, în cazul mierii de salcâm au fost înregistrate producții bune.

×
Subiecte în articol: miere poliflora seceta albine mehedinti
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close