Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prof. Butoi, despre crima de la Mediaș comisă de un băiat de 17 ani: ”În activitatea mea de 37 de ani nu a existat în România crimă cu caracter rasist”

Prof. Butoi, despre crima de la Mediaș comisă de un băiat de 17 ani: ”În activitatea mea de 37 de ani nu a existat în România crimă cu caracter rasist”

Adolescentul de 17 ani care a ucis cu brutalitate o femeie la Mediaş şi-a filmat crima. Tânărul a transmis live, pe internet, întreg atacul asupra bătrânei, inclusiv momentul în care a ucis-o.

Prof. Butoi, despre crima de la Mediaș comisă de un băiat de 17 ani: ”În activitatea mea de 37 de ani nu a existat în România crimă cu caracter rasist”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2022   •   18:48

Iniţial, el le-a declarat poliţiştilor că a omorât-o pe femeie pentru că a crezut că este de etnie romă. Însă, noua ipoteză este că voia să intre într-o organizaţie extremistă, iar reprezentanții grupării i-ar fi cerut dovezi că este capabil să comită o crimă rasială.

Imaginile au fost postate o platformă din străinătate, dedicată evenimentelor violente. În filmare se vede cum băiatul o loveşte pe femeie cu toată cruzimea, apoi foloseşte o armă albă pentru a-i lua viaţa.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a comentat, la Antena 3, crima de la Mediaş:

„Se pot lansa pe speța asta fel de fel de ipoteze. Din perspectiva omului de știință, nu mă despart de condiția de disfuncționalitate cognitivă, afectivă, mentală a acestui tânăr nefericit. El este adus aici la noi la o casă de protecție familială de o grămadă de ani pentru a li se corecta profilu de personalitate. Nu poți să aduci un nefericit disfuncțional într-o altă cultură, într-o altă țară, altă limbă și alți oameni pentru că îl duci în sindromul stresului victimizant, traumatizant încă o dată. Dincolo de condiția disfuncțională pe care deja o are.

Cruzimea, ferocitatea, atacul asupra femeii în vârstă, faptul că trafica aceste imagini sau nu, pot fi puse din perspectiva unor ipoteze în zona crimei rasiale, a organizațiilor teroriste. Eu resping acest lucru. Pe teritoriul țării noastre nu a existat niciodată în activitatea mea de 37 de ani crimă sau violență cu caracter rasist sau rasial.

Cine a trimis acești copilași aici? Ce este cu casele astea de educație familială? Au acolo psihologi? Asistenți sociali? Este o afacere privată sau este o zonă tolerată de stat?”

Adolescentul de doar 17 ani era adus de șase ani din Germania, în Dumbrăveni, la o casă de plasament pentru reeducare. Acesta este acum închis şi urmează să se stabilească ce pedeapsă va primi.

 

×
Subiecte în articol: Medias crima Germania Tudorel Butoi
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close