Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Prof. dr. Vladimir Beliş: "ADN-ul se poate extrage din orice"

Prof. dr. Vladimir Beliş: "ADN-ul se poate extrage din orice"

Reputatul profesor Vladimir Beliş, academician şi fost şef al Institutului de Medicină Legală, Mina Minovici, a explicat în exclusivitate pentru News Hour With CNN, cât de importante sunt urmele de ADN găsite în cazul Arad.

Prof. dr. Vladimir Beliş: "ADN-ul se poate extrage din orice"
de Georgiana Adam    |    04 Iun 2021   •   21:33

Dezvăluiri incredibile în cazul atentatului de la Arad. Două urme de ADN au fost descoperite de anchetatori pe explozibil!

Una dintre ele aparține chiar omului de afaceri ucis. Anchetatorii mai au acum încă o pistă de cercetat. Imediat după asasinarea lui Ioan Crişan, Cosmin Mladin, un cunoscut personaj din Arad, care face trafic cu țigări, a dispărut fără urmă.

Oamenii legii trebuie să stabilească dacă nu cumva există o legătură între dispariția lui şi moartea lui Ioan Crişan.

Profesorul dr. Vladimir Beliș, fostul director al Institutului Național de Medicină Legală, a explicat cât de important este ADN-ul pentru depistarea cazurilor cu autori necunoscuți.

"Se poate extrage ADN-ul și din astfel de rămășițe. Înțeleg ca s-au extras două profile genetice. Unul se pare că este al victimei și unul al unei persoane care ar urma să fie identificată ulterior.

Acum se pun două întrebari. Cum a ajuns profilul victimei pe carcasa bombei, nu? Aici ar putea exista o explicaţie. Şi anume, odată cu explozia s-au fărâmiţat fragmente mici care s-au lipit de carcasa bombei. E singura explicaţie. 

A doua întrebare ar fi, cum după o explozie, mai rămân urme de ADN şi aici, răspunsul ar fi dând un exemplu şi anume, cum tot aşa de bine, cum au ramas urme de ADN la cazul Caracal, unde fragmente osoase dupa ce au fost calcinate prin ardere îndelungată, totuşi au ramas pe oase profil genetic din care s-a identificat victima, aşa că e posibil. 

ADN-ul e esenţial, e cel mai modern şi sigur mijloc de indentificare astăzi, în orice caz de autori necunoscuţi", a spus Vladimir Beliș.

Astăzi se împlinește o săptămână de la asasinatul lui Ioan Crişan şi nici până acum cei care s-au răzbunat pe el nu au fost găsiți. Familia nu are voie să ridice cadavrul de la morgă până la finalizarea anchetei. 

Citiți și: Două urme de ADN au fost găsite pe explozibilul care a aruncat în aer mașina afaceristului Ioan Crișan
 


 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close