Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Profesorii anunță grevă generală din 22 mai. Ce spun părinții elevilor

Profesorii anunță grevă generală din 22 mai. Ce spun părinții elevilor

Dacă negocierile cu Guvernul nu vor duce la niciun rezultat, profesorii amenință cu greva generală, decizie pe care majoritatea părinților o critică dur.

Profesorii anunță grevă generală din 22 mai. Ce spun părinții elevilor
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mai 2023   •   18:47

Cadrele didactice solicită ca salariul net să pornească de la 4.000 de lei, însă sursele guvernamentale dezvăluie că Executivul ia în calcul o majorare cu doar câteva procente.

Profesorii au anunțat că nu fac niciun pas înapoi, iar de luni, cel puțin 104.000 de cadre didactice vor intra în grevă generală.

Mai mult, cadrele didactice amenință că greva generală ar putea să dureze și cinci săptămâni, ceea ce ar conduce la înghețarea anului școlar.

Deși înțeleg necesitatea oferirii unei grile de salarizare motivantă pentru dascăli, părinţii se tem că, în aceste condiţii, elevii claselor terminale nu vor fi pregătiţi pentru examene.

Citește și: Se reiau angajările în învățământ! Guvernul a aprobat Memorandumul pentru deblocarea posturilor din Educație

"Mi se pare o tâmpenie să faci acest lucru la sfârșit, când copilul trebuie să termine anul școlar. Se pierde foarte multă materie. De ce este musai să facă grevă?", a declarat un părinte.

Profesorii anunță grevă generală din data de 22 mai, dacă negocierile dintre ei şi Guvern nu vor duce la rezolvarea revendicărilor.

×
Subiecte în articol: grevă profesori
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close