Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Profesorul Dumitru Constantin Dulcan, dezvăluie secretele longevităţii: "Românii ar putea trăi până la 150 de ani"

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan, dezvăluie secretele longevităţii: "Românii ar putea trăi până la 150 de ani"

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a dezvăluit la Antena 3 care sunt factorii care ne pot ajuta să trăim o viaţă lungă şi sănătoasă, dând exemplul unui român care a trăit 148 de ani.

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan, dezvăluie secretele longevităţii: "Românii ar putea trăi până la 150 de ani"
de Claudia Popovici    |    27 Mai 2021   •   19:22

Mai mulți cercetători din Singapore au ajuns la concluzia că omul poate trăi între 120-150 de ani în urma unui amplu studiu derulat în Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Rusia. 

Avem câteva exemple în istorie despre care putem spune ca au trăit două sau trei vieți. Avem și un român printre ei despre care ne povestește profesorul Dumitru Constantin Dulcan.

„Cel mai citat este acest chinez Li Ching-Yuen care a trăit 256 de ani. A avut vreo sută de nepoți şi vreo opt soţii. De unde știm asta? El a fost în armată și a ieșit la pensie pe la 60 de ani, dar din 60 în 60 de ani armata îl tot felicita și îi dădea câte o decorație.

În felul acesta avem o evidență foarte certă a anilor lui. Apoi, avem în Azerbaijan un om care a trăit 168 de ani. Un caz foarte interesant îl avem în România. Un anume Maftei Pop, dintr-o comună vecină cu orașul Cluj, s-a născut în 1804 și a murit în 1952. Deci a totalizat 148 de ani.

Una dintre condiții este dieta hipocalorică, adică o dietă care să nu fie foarte bogată mai ales în grăsimi și dulciuri. Altă condiție este postul. Organele care secretele aceste enzime, cum sunt pancreasul ficatul, bila au nevoie de un repaus, apoi activitatea fizică.

Se recomandă ca cel puțin de trei ori pe săptămână să mergem măcar 5 km pe jos, adică într-un mers puțin mai forțat. O altă indicație este gândirea pozitivă, adică să gândești într-o manieră a binelui, să nu insulţi, să nu violentezi. O altă indicație este stresul. Ni se spune că până la 50 de ani trăim din biologie, dar după 50 de ani trăim prin voință", a explicat profesorul Constantin Dulcan la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Profesorul Constantin Dulcan
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close