Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN De Crăciun vine primăvara! Elena Mateescu, director ANM: "Vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius"

De Crăciun vine primăvara! Elena Mateescu, director ANM: "Vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius"

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat cum va fi vremea în perioada următoare, dar şi de Sărbători.

De Crăciun vine primăvara! Elena Mateescu, director ANM: "Vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius"
de Iulia Gorgorin    |    21 Dec 2021   •   20:23

Directorul Administraţiai Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat, în direct la News  Hour With CNN de la Antena 3, cum va fi vremea în următoarea perioadă.

Vremea va fi mai caldă decât de obicei. De sărbători, va fi zăpadă doar la munte.

"După două-trei zile cu ger, vreme chiar geroasă noaptea şi dimineaţa, în ajunul Crăciunului şi chiar în ziua de Crăciun şi după, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit.

Dacă mâine dimineaţă vom conta pe temperaturi minime între -14 până la -4 grade Celsius, posibil în Capitală, chiar spre -8 grade Celsius, următoarele dimineţi, joi şi vineri, valorile vor fi mai coborâte.

Elena Mateescu: "Vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius"

Contăm joi dimineaţă până la valori, în estul Transilvaniei, de -17, -18 grade Celsius, în Capitală, sub -10 grade Celsius, după care, începând de joi, vineri şi chiar ziua Crăciunului, sâmbătă, să vorbim de temperaturi în creştere, vor fi valori chiar de până la 13-14 grade Celsius, în special în partea de vest, sud-vest a ţării, inclusiv în Capitală, 11-12 grade Celsius.

Va ninge în continuare în zona montană înaltă. Vorbim şi de intensificări ale vântului, cu reprize la rafală de 70, posibil peste 80 km/h viscolind ninsoarea. Nu în ultimul rând vorbim și de posibilitatea ca în zonele mai joase de relief, mai ales la altitudini sub 1.500 de metri, precipitații să fie predominant sub formă de ploaie și lapoviță, care să favorizeze formarea poleiului. 

Așadar, atenție pentru cei care se vor afla și în trafic și să vedem după Crăciun ce ne așteaptă la trecerea dintre ani'', a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

×
Parteneri
Salariul vine mai devreme în aprilie! Vești bune pentru români
x close