Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Protestele profesorilor ar putea incheia anul școlar mai repede. Cadrele didactice amenință cu greva generală

Protestele profesorilor ar putea incheia anul școlar mai repede. Cadrele didactice amenință cu greva generală

Profesorii au ieșit în stradă şi şi-au strigat nemulțumirile la geamul premierului, în Piața Victoriei. Aceștia susțin că dacă Guvernul nu va rezolva problemele cu care se confruntă vor declanșa grevă generală și vor încheia anul școlar în luna mai.

Protestele profesorilor ar putea incheia anul școlar mai repede. Cadrele didactice amenință cu greva generală
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2023   •   18:36

Câteva sute de cadre didactice și personal auxiliar din școli au protestat în Piața Victoriei, unde au cerut guvernanților o soluție pentru salariile mici pe care le au, dar și acordarea de sporuri pentru condițiile de muncă.

"Suntem într-o situație problematică pentru că nu se aplică legea 153, este și OUG care prevede blocarea posturilor, suntem pe deficit de personal didactic și blocarea ne pune mari probleme.

Dacă învățământul mai înseamnă ceva, Guvernul României trebuie să se întâlnească cu reprezentanții profesorilor astăzi", a declarat un profesor.

Mai mult decât atât, profesorii cer Guvernului să facă mai multe investiții în infrastructura de învățământ, iar dacă cererile acestora nu vor fi ascultate, amenință că vor încheia anul școlar cu o lună mai devreme decât în mod normal.

Citește și: Norma didactică va fi redusă pentru o categorie de profesori | Anunțul ministerului Educației

Pe 10 mai, în Capitală, este programat un marș la care sunt așteptați 15.000 de profesori și personal auxiliar din școli.

×
Subiecte în articol: proteste profesori greva generala elevi
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close