Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Radu Tudor: "Fără NATO nu ar fi fost pace nici în România"

Radu Tudor: "Fără NATO nu ar fi fost pace nici în România"

Radu Tudor a făcut astăzi o analiză cu privire la ce s-a întâmplat în Ucraina în cele 100 de zile de conflict armat provocat de Rusia. Realizatorul Antena 3 a prezentat principalele concluzii în emisiunea "News Hour with CNN".

Radu Tudor: "Fără NATO nu ar fi fost pace nici în România"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    03 Iun 2022   •   18:43

"100 de zile în care putem să rezumăm foarte scurt: 1. Rusia are în continuare capacitatea malefică de a ucide vieți nevinovate, de a face rău și de a lansa atacuri asupra Ucrainei. De asta trebuie să ținem cont - indiferent de rezultatul războiului, până în ultima clipă, se va întâmpla lucrul acesta.

2. NATO se întărește, este mai mult decât funcțională. Peste câteva zilei, la summit-ul de la Madrid vom vedea niște decizii istorice în care România va fi un punct nodal al acestora decizii. Și, probabil, fără NATO n-ar fi fost pace nici în România. Asta e o chestiune de care trebuie să fim perfect conștienți.

Și a treia chestiiune este că o consecință gravă a războiului e că se suprapun mai multe crize: energetice, alimentare și, cea mai gravă dintre ele, criza prețurilor, care va duce la furtuna perfectă, în sensul în care aproape 7-800 de miloane de oameni din Europa și din SUA își vor pune foarte serios întrebarea cât pot să plătesc eu pentru libertatea mea, pentru a garanta democrația și pentru a trăi într-un confort occidental cu care am fost obișnuit zeci ani de zile. Suntem gata să facem niște sacrificii, să plătim mai mult pentru întreținere, pentru carburant, pentru căldură, pentru energie doar ca să scăpăm de gazul rusesc? Acesta va fi marele hop pentru noi toți și pentru întregul Occident", a spus Radu Tudor

Zelenski: apărăm ţara de 100 de zile, victoria va fi a noastră

Război în Ucraina, ziua 100. „Apărăm Ucraina de 100 de zile. Victoria va fi a noastră”, a afirmat preşedintele ucrainean, într-un videoclip filmat pe străzile Kievului.

„Apărăm Ucraina de 100 de zile. Victoria va fi a noastră”, a afirmat liderul Kievului, Zelenski, într-un videoclip filmat pe străzile capitalei cu ocazia celor 100 de zile de la începutul conflictului.

Împreună cu Zelenski apar premierul Denis Şmihal şi consilierul Mikhailo Podoliak.

×
Subiecte în articol: radu tudor Război Ucraina
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close