Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Radu Tudor: "În următoarele 72 de ore, un cap important ar putea să cadă la Moscova"

Radu Tudor: "În următoarele 72 de ore, un cap important ar putea să cadă la Moscova"

Armata rusă încearcă să încercuiască Ucraina prin atacuri fără precedent. Colegul nostru, Radu Tudor, analist militar, a vobit, marți, la News Hour With CNN, despre bombardamentele rușilor asupra obiectivelor civile din Ucraina, dar și despre greșelile grave făcute de Vladimir Putin.

Radu Tudor: "În următoarele 72 de ore, un cap important ar putea să cadă la Moscova"
de Iulia Gorgorin    |    01 Mar 2022   •   19:35

Radu Tudor, analist militar, a analizat harta atacurilor lansate de Rusia în Ucraina şi a explicat ce implicații poate avea lărgirea ofensivei în toate direcțiile.

"Ruşii s-au speriat în prima etapă şi au văzut că rezistenţa ucraineană cere forţe suplimentare. Pe aceeaşi aliniamente de nord, de est, nord şi se sud, acum toată forţa militară merge spre Kiev, chiar dacă nici în sud sau în est nu au reuşit să cucerească sută la sută oraşe.

Dacă ceea ce vedem aici se va întâmpla şi la Kiev, este coşmarul Rusiei şi al lui Putin, dar nu putem anticipa cât de mult vor rezista în Kiev, pentru că bombardamentele pe care le-am văzut acum 30 de minute, au altă dimensiune, din păcate. Există, în afara acestor bombardamente, zeci de mii de militari în jurul Kievului ai Federaţiei Ruse, care aşteaptă să invadeze oraşul după bombardamente. 

Radu Tudor: "Războiul trece într-o nouă etapă extrem de sângeroasă"

Dacă a crescut gradul agresiunii şi dacă a revenit la primele măsuri din prima zi din invazie, şi anume lansarea de rachete ţintite, nu asupra bazelor militare, ci asupra obiectivelor civile, însemnă că războiul trece din păcate, într-o nouă etapă extrem de sângeroasă şi s-ar putea să vedem enorm de multe victime, pentru că, a lovi un oraş atât de mare, cu trei milioane de locuitori, cu nişte cartiere foarte dezvoltate, cu clădiri rezidenţiale, cu obiectivele guvernamentale.

Ca să înţelegem dimensiunea,  gândiţi-vă că orice fel obiectiv din centrul Bucureştiului ar putea fi atins. Atunci, în această seară sau mâine dimineaţă, am putea să facem un bilanţ extrem de periculos al operaţiunii militare, care deja a început asupra Kievului. Trist, dar cert este că până acum şi-au dat seama că rezistenţa ucraineană îi împiedică să declare Ucraina ocupată. Este incredibil ce am văzut astăzi.

"Ruşii sunt mai mulţi şi mai bine dotaţi, ucrainenii sunt mai puternici şi mai determinaţi"

Ucraina, cu număr de militari mult mai mic şi tehnică militară mult mai mică, evident, Federaţia Rusă domină, dar ruşii sunt mult mai prost pregătiţi, foarte prost din punct de vedere psihologic pregătiţi pentru aceaată confruntare. Li s-a spus multor militari tineri că merg într-un exerciţiu, nu că merg la război. Au fost lăsaţi fără combustibil, fără mâncare. Sunt distruşi de oboseală. Avem imagini cu militari ruşi care dorm pe jos în gările pe care le ocupă. Aşadar, din acest punct de vedere, ucrainenii sunt mai puţini şi mai slab dotaţi, dar mai bine determinaţi să lupte împotriva lor. Şi asta poate face diferenţa, pentru că occidentul înarmează foarte serios Ucraina pentru a rezista şi a nu-şi pierde ţara, pentru a se apăra (...)

Radu Tudor, despre profilul psihologic al lui Putin

Evalurea iniţială a Serviciilor a fost că are nişte accente de instabilitate psihică, lucru pe care putem să îl determinăm cu toţii, având în vedere numărul de victime pe care îl creează. Informaţiile sunt că armata rusă, serviciile ruse, nu au livrat potrivit cerinţelor sale şi că este foarte nemulţumit, este nervos. În paralel, economia Rusiei se duce la vale, s-ar putea să nu mai aibă bani, să nu mai încaseze suficiente fonduri să plătească armata pe care o vrea invadatoare. Dar, în momentul de faţă, cea mai serioasă  problemă este dacă va apărea un conflict între preşedintele Vladimir Putin şi vreunul din şefii de instituţii de forţă (...)

Sunt informaţii, că în următoarele 72 ore ore, ar putea să cadă un cap important la Moscova", a spus Radu Tudor, marţi, la Antena 3.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close