Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rafael Romo, corespondent CNN, despre războiul din Ucraina: ”Asaltul din est a început deja”

Rafael Romo, corespondent CNN, despre războiul din Ucraina: ”Asaltul din est a început deja”

În timp ce rușii se pregătesc pentru un asalt puternic asupra estului Ucrainei, ministerul apărării de la Moscova susține că a distrus un sistem de rachete S-300 donat de Slovacia ucrainenilor. În tot acest timp, continuă asediul asupra Mariupolului și președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că în orașul ar fi zeci de mii de morți. Corespondentul CNN, Rafael Romo, a relatat pentru News Hour with CNN ultimele evoluții din Ucraina.

Rafael Romo, corespondent CNN, despre războiul din Ucraina: ”Asaltul din est a început deja”
Sursa foto: Twitter/ Rafael Romo
de Sabrina Preda    |    11 Apr 2022   •   19:12

În timp ce estul Ucrainei se pregătește pentru asaltul rusesc, Rafael Romo a fost întrebat când ne putem aștepta să vedem următoarea rundă de lupte grele. Acesta a afirmat că ”din foarte multe puncte de vedere acest astalt a început deja. Imaginile din satelit arată un convoi militar de aproape 30 de kilometri care se mută spre estul Ucrainei începând de vineri, aproape de granița cu Rusia. Vorbim despre orașul Harkov, vorbim despre camioane cu echipament de susținere”.

”Aceste informațiile susțin ceea ce spune ministrul de Externe ucrainean, că următoarea etapă a războiului se va concentra spre estul Ucrainei și că lupta pentru Donbass va aminti de Al Doilea Război Mondial, pentru că vor fi implicate foarte multe vehicule blindate, avioane și piese de artilerie. De aceea, autoritățile au sfătuit populația civilă să se retragă, pentru că urmează atacuri puternice”, a adăugat acesta.

Cu privire la afirmațiile Rusiei despre distrugerea sistemul de rachete S-300 donat de Slovacia ucrainenilor, corespondentul CNN a precizat că sunt informații care nu pot fi verificate și, având în vedere că Moscova nu a făcut publice nici măcar numerele pierderilor suferite, nu pot fi crezute astfel de declarații.

”Am transmis de săptămâni întregi despre faptul că se bombardează fără a se ține cont de faptul că sunt civili sau nu. Foarte mulți oameni au rămas fără apă și mâncare. Zelenski a spus că zeci de mii de oameni au murit. Estimări independente nu sunt publice în prezent.

Orașul port a fost blocat de trupele ruse încă de la 1 martie. Aici trăiau aproximativ 500.000 de oameni, acum doar o cincime mai sunt în această zonă.

Volodimir Zelenski a mai spus și să țara sa este pregătită pentru acest atac masiv, a mai menționat Rafael Romo.

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close