Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Primele date ale recensământului 2022. Informaţiile scot la iveală şi un paradox

Primele date ale recensământului 2022. Informaţiile scot la iveală şi un paradox

Am rămas doar 19.000.000 de români în țară, cu aproximativ 1.000.000 mai puțin față de acum un deceniu, asta arată primele date ale recensământului centralizate de Institutul Național de Statistică. Aceste informații scot la iveală şi un paradox. Iată despre ce este vorba.

Primele date ale recensământului 2022. Informaţiile scot la iveală şi un paradox
Sursa foto: pixabay.com
05 Aug 2022   •   18:52

În statistici, de exemplu, în 2020 ne-am trezit că avem doar 100 de copii sub 15 ani şi 143 de pensionari. Deci nu mai este un raport de 1 la 1.

Aici apare o întrebare cine să ne plătească pensiile mai târziu? E o foarte bună întrebare, spunea șeful Institutului Național de Statistică.

De asemenea, un alt paradox este că sunt 600.000 de locuințe secundare care nu sunt ocupate în România, locuințe care stau degeaba. Din nou, un mare semn de întrebare.

46 % din populație trăiește în mediul rural, deci suntem cumva o țară care se completează în procent aproximativ egal, iată, și în mediul urban.

Recensământ 2022. Când vor fi publicate primele rezultate oficiale

Totuși, primele rezultate ar trebui să vină în cursul lunii decembrie, deci la finalul acestui an, dar rezultatele finale ale recensământului care tocmai ce a avut loc, le vom putea vedea abia anul viitor.

Oricum, 95 % din populația estimată a țării a completat deja chestionarele de recensământ și 47% dintre români au făcut asta chiar online.

Nu e cazul să vă speriați dacă nu ați apucat să vă recenzați. Și asta pentru că nu vor fi date amenzi, spunea șeful INS.

Au fost date amenzi doar acolo unde oamenii erau recalcitranți și au refuzat să predea aceste date.

Însă, cei care nu ați apucat să mergeți la un centru de recenzare și nici nu a venit un recenzor la dumneavoastră acasă, nu vă faceți griji. Datele vor fi completate automat de către angajații INS.

×
Subiecte în articol: recensământ 2022
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close