Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Record de precipitaţii în Bihor. Zeci de oameni au fost evacuaţi din case

Record de precipitaţii în Bihor. Zeci de oameni au fost evacuaţi din case

Au căzut cantități record de apă în județul Bihor. În 24 de ore a plouat cât pentru trei luni, spun specialiștii. Mai exact s-au acumulat 154 de litri de apă pe metru pătrat, record care nu au mai fost atins din 1995.

Record de precipitaţii în Bihor. Zeci de oameni au fost evacuaţi din case
de Claudia Popovici    |    18 Mai 2021   •   18:27

În Cociuba Mică apele au luat casele cu totul. În urmă cu câteva minute, un container care locuia o familie cu patru copii a fost luat de ape. Din fericire, familia a fost evacuată și dusă la rude.

Potrivit ISU Bihor, apa s-a acumulat în 15 gospodării din localitatea Hârșești, acolo unde au fost afectate curți, grădini, camere tehnice, subsoluri și bucătării de vară.

În localitatea Căbești se acționează pentru evacuarea apei din trei gospodării. Oamenii au primit și mesaje de avertizare RO-ALERT pe telefoane şi au fost sfătuiți să te adăpostească în zone sigure.

În Maramureș apa a inundat mai multe gospodării și a acoperit terenurile agricole. S-au emis avertizări pentru mai multe județe din țară.

Județele Bihor și Cluj se află sub cod roșu de inundații până mâine la prânz, pentru Satu Mare Maramureș, Arad, Hunedoara, Caraș Severin, Timiș, Sălaj meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme rea, iar codul galben este valabil tot până mâine în alte șase județe din țară. Specialiștii avertizează că ploile în cantități mari vor continua și în zilele următoare.

×
Subiecte în articol: inundatii Bijor
Parteneri
Bătaie cu ciocane şi răngi între două clanuri rivale, la Botoşani
x close