Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Reguli noi pentru vânzători, în piețele din România. Informațiile pe care va trebui să le primească orice client

Reguli noi pentru vânzători, în piețele din România. Informațiile pe care va trebui să le primească orice client

Reguli noi pentru cei care vând fructe, legume, lactate şi ouă, în piețele din România. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) le cere vânzătorilor să îndeplinească mai multe condiții.

Reguli noi pentru vânzători, în piețele din România. Informațiile pe care va trebui să le primească orice client
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    22 Mai 2024   •   19:00

ANPC propune ca în dreptul preţului să fie trecute și informaţii cu privire la țara de origine a produsului şi calitatea acestuia. În plus, numele producătorului trebuie să apară mai clar pe etichete și să fie mai ușor de găsit de consumator. Toate aceste detalii sunt prevăzute într-un ordin aflat în dezbatere până în 25 mai. 

Etichetele cu puţine informaţii despre produs trebuie să dispară din pieţele româneşti, susţine ANPC. Românii ar trebui să ştie de acum toate detaliile despre alimentul pe care îl cumpără. 

Toate informaţiile despre produs trebuie să fie scrise clar şi lizibil. Comercianţii riscă sancţiuni dacă descrierea produsul NU corespunde cu realitatea. 

"Gândiți-vă că mergeți în piață, vreți să cumpărați legume, fructe, lapte, ouă, și nu stiți de la cine cumpărați, când a fost produs, până când poate fi consumat. Am vazut pere din Asia și nu știam de unde din Asia.", spune Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

Noile reguli sunt prevăzute într-un ordin aflat în transparență decizională până în 25 mai. Va intra în vigoare la 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Prima apariției a prințesei Kate după ce a fost diagnosticată cu cancer
x close