Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Recomandarea OMS în ceea ce privește noua tulpină: ”România trebuie să reducă numărul de cazuri existente de COVID-19!”

Recomandarea OMS în ceea ce privește noua tulpină: ”România trebuie să reducă numărul de cazuri existente de COVID-19!”

Catherine Smallwood, manager pe Europa pentru incidența COVID-19, a vorbit în exclusivitate pentru News Hour with CNN despre noua variantă de coronavirus, despre care se crede că a apărut în Botswana, și care este cea mai contagioasă versiune a virusului de până acum

Recomandarea OMS în ceea ce privește noua tulpină: ”România trebuie să reducă numărul de cazuri existente de COVID-19!”
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    26 Noi 2021   •   19:48

Sunt multe necunoscute în ceea ce privește această nouă variantă, mai ales că medicii infecționiști au recunoscut că nu se aseamănă deloc cu varianta originală din Wuhan și nici cu celelalte care au mai apărut cum ar fi Delta, sau Delta +.

Până în acest moment știm că se numește B.1.1.529.

Medicii au descoperit 50 de mutații, dintre care peste 30 în proteina K Spike. Se transmite de la persoană la persoană, iar această nouă variantă ar fi luat naștere de la un pacient imuno-compromis, bolnav de HIV.

Astăzi experții OMS au avut o întâlnire cu oficialii din Africa de Sud, din cauza noii variante. Aceștia au studiat datele preliminare obținute până acum.

Catherine Smallwood, oficialul OMS pe Europa, a vorbit pentru News Hour with CNN despre noua variantă și pericolele acesteia.

”Toate statele membre UE sunt îngrijorate de noua variantă. Multe dintre ele au impus deja restricții; au fost anulate zborurile dinspre țările sud africane.

OMS recomandă țărilor să ia în considerare consolidarea propriilor răspunsuri. Această nouă variantă nu este atât de prezentă în Europa momentan.

Europa trebuie să continue cu ceea ce a făcut până acum, să reducă numărul de cazuri existente de COVID-19. Mai ales în România, unde numărul de infecții este încă foarte crescut”, a spus Catherine Smallwood.

×
Subiecte în articol: OMS noua variantă COVID-19 Botswana Europa
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close