Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Restaurări fără avize în centrul istoric al Sibiului

Restaurări fără avize în centrul istoric al Sibiului

Au reabilitat, dar nu cum prevede legea. Zeci de clădiri de patrimoniu din centrul istoric al Sibiului au fost renovate fără respectarea avizelor de la Direcţia de Cultură. Conducerea instituţiei a pornit o amplă campanie de idenfificare a tuturor celor care au încălcat legea ca urmare a lucrărilor defectuoase, iar cei responsabili riscă dosare penale.

Restaurări fără avize în centrul istoric al Sibiului
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2022   •   20:24

Pe strada Avram Iancu din Sibiu se află una dintre cele mai valoroase clădiri de tip monument istoric. Imobil care a aparţinut baronului Samuel von Brukenthal. Noul proprietar, însă, a început renovările fără să aibă avizele necesare.

"Se fac lucrări neautorizate de către Direcţia de Cultură Sibiu şi vom lăsa o somație proprietarului, iar dacă nu se va conforma în câteva zile, vom anunța şi organele de cercetare penală. Este o frescă barocă şi sunt foarte importante şi foarte puține mai există în imobilele din centrul istoric al Sibiului şi restaurarea ei presupune un efort material dar reprezintă o mărturie a trecutului", spune Dan Nanu, director Direcția pentru Cultură Sibiu.

Unii dintre locatarii care au primit somaţie spun că ei n-au ştiut niciodată de aceste reguli.

La câteva străzi distanţă, inspectorul de la Direcţia pentru Cultură a găsit încă un exemplu negativ.

Proprietarii care au primit somaţie trebuie să oprească lucrările în curs, să obţină un ceritificat de urbanism, iar arhitectul care se va ocupa de restaurare trebuie să fie atestat de Ministerul Culturii. 
 

×
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close