Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN "Să zacă în pușcărie, cum copilul nostru zace în mormânt": Revolta părinților, la înmormântarea celor trei tineri uciși de șoferul băut de 19 ani, în Alba

"Să zacă în pușcărie, cum copilul nostru zace în mormânt": Revolta părinților, la înmormântarea celor trei tineri uciși de șoferul băut de 19 ani, în Alba

Familiile şi prietenii celor trei victime ucise de un şofer beat în judeţul Alba cer dreptate şi o aplicare mai riguroasă a legilor. Sunt declaraţiile făcute chiar la înmormântarea studenţilor, care a avut loc marți. Tatăl unuia dintre băieţi spune că nişte demisii nu sunt de ajuns pentru a remedia situaţia.

"Să zacă în pușcărie, cum copilul nostru zace în mormânt": Revolta părinților, la înmormântarea celor trei tineri uciși de șoferul băut de 19 ani, în Alba
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    29 Aug 2023   •   19:09

"Vrem dreptate!". Sunt cuvintele care se citesc pe buzele tuturor care au fost la înmormântarea celor trei tineri spulberaţi de un şofer ce conducea cu o alcoolemie record.

"Legea, să se schimbe legea! Să-i dea pedeapsa pentru crimă, pe viață. Dacă a făcut un accident sau din greșeală, e altceva. Dar e beat și intră în șase copii și omori, ce înseamnă? E crimă." a spus una din rudele tinerilor, în lacrimi.

"Cei care sunt drogați sau beți și fac un accident să nu mai poată conduce niciodată! Niciodată, niciodată!", a mai spus o altă rudă, sfâșiată de durere.

Revoltaţi de faptul că este al doilea incident în doar câteva zile, oamenii vor mai mult decât nişte demisii din structura Ministerului de Afaceri Interne.

"Nu, să fie pedepsiți să fie închiși și ei. Pușcărie, de ce demisie? Cu ce mă încălzește că e demis? Să fie pedepsit.

Pușcărie pe viață. Nu putem cere moarte, că nu suntem de competență, dar să fie pedepsit pe viață. Să zacă acolo în pușcărie cum copilul nostru zace în mormânt, așa să zacă și el.", a spus tatăl unuia dintre studenții uciși.

Rudele victimelor susţîn că din punct de vedere moral, poliţiştii sunt cei vinovaţi.

"Nimeni n-a sărit la scandal, toți plângeau, nimeni n-a încercat să facă nimic. Ei planageau că mascații stăteau cu pușcă îndreptată spre ei. Noi suntem dărâmați și voi țineți pușcă.", a mai spus tatăl tânărului ucis.

Cei trei tineri ucişi pe marginea şoselei au fost astăzi conduşi pe ultimul drum.

×
Subiecte în articol: revolta parinti tineri uciși sofer baut Alba
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close