Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii, furați la facturi chiar de companiile din Energie. Schema aplicată

Românii, furați la facturi chiar de companiile din Energie. Schema aplicată

Cinci companii din domeniul energiei au băgat mână în buzunarele românilor, furându-i la facturi printr-o schemă inedită.

de Ioana Mircea    |    21 Dec 2023   •   18:38

Mai multe companii din domeniul energiei au încercat să bage adânc mâna în buzunarele românilor, dar au făcut-o astfel încât să nu se prindă nimeni.

Controalele făcute de ANRE au arătat că firmele respective au vândut şi cumpărat succesiv energie, astfel încât să îi crească preţul şi apoi au trimis deconturile la stat.

Teoretic, ele ar fi trebuit să primească banii din subvenţionarea preţului, evitând astfel să încarce facturile pe care oamenii le primeau direct acasă, ceea ce ar fi ridicat semnale de alarmă.

Citește și: Facturi mai mari la curent, plătite de zeci de mii de români, în urma unei greșeli făcute de Enel. Modalitatea prin care poți afla dacă ai fost înșelat

"Vorbim despre cinci companii, două dintre ele cu avertisment, trei dintre ele cu amendă din cifra de afaceri. Este vorba de un procent de 1% din cifra de afaceri.

Amenzi care vă pot spune că pentru o societate este în valoare de 14,4 milioane de lei, pentru altă societate aproximativ 1.450.000 lei, iar pentru o altă societate aproximativ 2,3 milioane de lei

În total, companiile au fost sancţionate cu 18 milioane de lei. Iar controale sunt încă în desfăşurare la altele, pentru care au existat chiar sesizări de la clienţi. Rezultatele în aceste cazuri nu le vom vedea însă prea curând", a declarat George Sergiu Niculescu, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

×
Subiecte în articol: facturi energie
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close