Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Nouă români, bolnavi de malarie, după vizite în Africa. Simptomele sunt asemănătoare cu infecția virală

Nouă români, bolnavi de malarie, după vizite în Africa. Simptomele sunt asemănătoare cu infecția virală

În urmă cu puţin timp Ministerul Sănătății a emis un raport conform căruia doar în luna ianuarie au fost raportate 9 cazuri de malarie în ţară. Cinci au istoric de călătorie în Tanzania-Zanzibar.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Feb 2024   •   19:04

Din aceste persoane, 2 au decedat. Majoritatea cazurilor de malarie sunt tratate la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeş din Bucureşti.

"Din păcate, la debut malaria se poate confunda cu o infecție respiratorie sau cu o infecție virală obișnuită. Debutează cu febră, frisoane, dureri de cap, eventual și cu diaree.

Principalul lucru este ca pacienții care vin dintr-o zonă cu risc să știe că se pot confrunta cu această situație la întoarcere și trebuie să meargă imediat la medic, unde vor preciza că vin dintr-o zonă de risc. 

Cu cât se întârzi mai mult diagnosticul, cu atât pronosticul pacienților este mai sever. Există complicații care pot fi fatale. La Victor Babeș, în acest moment sunt internați trei pacienți.

Citește și: Ministrul Sănătății, avertisment pentru românii care merg în zone tropicale, după cazurile de malarie: "Simptomele pot fi asemănătoare cu infecția virală" 

Există un tratament profilactic. Anumite pastile care trebuie luate înainte, în timpul și după călătorie. Important este ca cei care intenționează să călătorească în zone de risc să ceară un sfat, astfel încât să fie îndrumați corect", a declarat conf. dr. Simin Florescu, manager Spital Victor Babeș. 

×
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close