Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii de peste hotare, speriați de posibilitatea implementării certificatului verde

Românii de peste hotare, speriați de posibilitatea implementării certificatului verde

Italieni au ieşit în stradă, după ce prezentarea certificatului verde la locul de muncă a devenit obligatorie de astăzi. Mii de angajaţi portuari din Trieste şi Genova au intrat în grevă şi apoi au mărşăluit pe străzi.

Românii de peste hotare, speriați de posibilitatea implementării certificatului verde
Sursa foto: getty images
de Gabriel Dano    |    15 Oct 2021   •   19:10

Oamenii au protestat şi la Roma şi Torino, iar autorităţile din toate marile oraşe italiene au luat măsuri speciale în aşteptarea unor eventuale manifestaţii care ar putea degenera. O parte dintre angajaţii portului Trieste au refuzat să intre la lucru şi apoi au plecat în marş pe străzi. Aproximativ 5.000 de persoane şi-au strigat nemulţumirea faţă de obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă. Oamenii spun că sunt gata să protesteze până la 31 decembrie, dacă va fi cazul.

"Astăzi, Constituţia noastră este călcată în picioare, ce se întâmplă astăzi seamănă cu ce s-a întâmplat în 1938 când zece oameni de ştiinţă iluştri au publicat manifestul rasial. Spun NU discriminării pentru că ce se va întâmpla în scurt timp va fi dramatic", a spus Loris Mazzorato, unul dintre protestatari.

La proteste iau parte şi românii care refuză să se vaccineze.

"Domenii ca agricultura, transportul sau îngrijirea bîtranailor au fost blocate de romanii care refuză să se vaccineze și deci nu se mai pot prezenta la muncă", a transmis corespondentul Antena 3 Naty Badea.
La Torino, câteva sute de bugetari au ieşit în stradă şi au cerut anularea măsurii pe care o consideră absurdă şi discriminatorie.

"O parte dintre angajaţii Primăriei, nu numai din poliţia municipală, sunt împotriva acestui tip de... eu o numesc discriminare.

Nici Vaticanul nu a scăpat de problemele legate de Green Pass. Trei membri ai Gărzii Elveţiene au demisionat şi alţi 3 au fost suspendaţi pentru că au refuzat să se vaccineze, înainte ca certificatul verde să devină obligatoriu.

În Italia, aproximativ 80% din populaţia peste 12 ani este vaccinată. Cei care nu doresc să se imunizeze vor fi nevoiţi să se testeze la fiecare 48 de ore pentru a putea merge la serviciu. Excepţie fac doar cei care nu se pot vaccina din motive medicale.

Din cauza îngrijorărilor că manifestaţiile ar putea degenera, şcolile s-au închis mai devreme, iar ambasadele mai multor state au emis avertizări de călătorie.

Posibilitatea implementării obligativităţii certificatului verde naşte şi la noi în ţară spaima atât în rândul oamenilor. Multe afaceri vor fi dărâmate, spun patronii.

×
Subiecte în articol: certificat verde
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close