Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Povestea familiei care a plecat din România şi s-a mutat în Zanzibar

Povestea familiei care a plecat din România şi s-a mutat în Zanzibar

O familie de români a decis să părăsească România, din cauza nenumăratelor restricţii impuse de autorităţi. Şi-au retras copiii de la şcoală şi au plecat toţi tocmai în Zanzibar. Acum trăiesc aventura vieţii.

Povestea familiei care a plecat din România şi s-a mutat în Zanzibar
Sursa foto: captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Feb 2022   •   19:38

La 10.000 de kilometri de casă, departe de aglomeraţia şi zgomotul Capitalei, într-un colţ de paradis tropical, Aneta Jechiu, soţul ei şi cei trei copii trăiesc o viaţă ca în filme.

Au închiriat o casă pe malul oceanului şi s-au mutat cu totul în celălalt capăt al lumii. Au învăţat rapid că în Zanzibar timpul curge altfel, iar lucrurile cu adevărat importante îşi au locul şi rostul lor.

Aici există o relaxare generală, care ar putea deranja orice european obișnuit cu un ritm agitat de viață. Este exact ceea ce îşi doreau Aneta şi Slava.

O nouă viaţă în Zanzibar, departe de pandemie şi restricţii

Anais, Remus şi Rafa au fost retraşi din instituţiile de învăţămânat din România şi mutaţi în cele de acolo. Acum, drumul lor spre şcoală seamănă mai mult cu o plimbare pe plajă. Este o şcoală cu predare în limba engleza, pentru care familia Jechiu plăteşte 1.500 de dolari lunar şi unde majoritatea profesorilor sunt din Europa.

Aneta îşi conduce din Zanzibar şcoala de manichiură şi pedichiură pe care o are în România.

Români mutaţi în Zanzibar. Pentru familia Jechiu, paradisul african a venit cu multă simplitate, libertate, prieteni noi şi peisaje de poveste

Nu vor să investească aici, deşi sunt mulţi cei care şi-au deschis afaceri. Printre ei şi români.

Aneta şi familia ei sunt dovadă vie a faptului că se poate, dacă vrei cu adevărat. Cea mai importanta lecţie pe care le-a dat-o Zanzibarul este că fericirea poate fi găsită în lucrurile extrem de simple.

×
Subiecte în articol: Zanzibar Aneta Jechiu
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close