Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România are stocuri suficiente de gaze naturale. Ion Sterian, directorul Transgaz: "Facem față, fără niciun import"

România are stocuri suficiente de gaze naturale. Ion Sterian, directorul Transgaz: "Facem față, fără niciun import"

Au fost diminuate importurile de gaze ruseşti începând de astăzi. Prin conductele care vin la noi, cantitatea s-a redus cu trei milioane de metri cubi faţă de zilele trecute.

România are stocuri suficiente de gaze naturale. Ion Sterian, directorul Transgaz: "Facem față, fără niciun import"
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2022   •   19:08

Ion Sterian, directorul Transgaz, a explicat la News Hour with CNN ce se va întâmpla în viitorul apropiat.

Întrebat ce se întâmplă cu acest flux de gaze, cine l-a diminuat și de ce, Ion Sterian a spus că "importurile de gaze variază zilnic". Nu sunt volume fixe care intră în fiecare zi în țară, a punctat el.

"De exemplu, astăzi, nominalizările la import au fost de 5,3 milioane de metri cubi de gaze față de ziua precedentă în care au fost aproape 9,9 milioane de metri cubi de gaze. Într-adevăr, e această reducere, dar nu s-a sistat cum au fost anumite afirmații în spațiul public că s-a sistat total importul de gaze de la Gazprom", a spus Ion Sterian, directorul Transgaz, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Ce stocuri de gaze are România

"Avem înmagazinate în plus la ziua de azi față de aceeași zi în anul trecut cu 320 de milioane de metri cubi de gaze mai mult", a precizat directorul Transgaz. Potrivit directorului Transgaz, până la sfârșitul lunii august se va depăşi pragul de 70% din capacitatea de înmagazinare a ţării.

Producția de gaze în România a crescut

Ion Sterian, directorul Transgaz, spune că producția de gaze în România a crescut prin stabilizarea producției de către OMV Petrom, prin creșterea de producție la OMV (...) și prin punerea în exploatare a zăcămintelor.

Cât vom plăti pe gaze la iarnă. Antena 3 prezintă simularea calculelor făcute de specialiști

"Consumul României în iarna trecută, când au fost temperaturile cele mai scăzute, o zi-două, a fost de circa 60 de milioane. În rest, toată iarna a fost între 55 și 57 de milioane de metri cubi de gaze. Asta e statistica, sunt date. Facem față, fără niciun import de gaze", a mai spus directorul Transgaz.

Importurile de gaze ruseşti în România au fost limitate brusc 

Importurile de gaze ruseşti destinate pieţei interne din România au fost limitate brusc, astăzi, astfel că nivelul înmagazinărilor a scăzut cu cinci milioane de metri cubi.

×
Subiecte în articol: directorul Transgaz Ion Sterian import gaze
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close