Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN România se pregăteşte pentru valul 5. Un pas greşit ne-ar putea costa iar multe vieţi

România se pregăteşte pentru valul 5. Un pas greşit ne-ar putea costa iar multe vieţi

România se "pregăteşte" pentru valul 5 cu noi măsuri de relaxare. Un pas greşit ne-ar putea costa iar multe vieţi, atrag atenţia specialiştii.

România se pregăteşte pentru valul 5. Un pas greşit ne-ar putea costa iar multe vieţi
Sursa foto: getty images
de Silvia Preda    |    22 Noi 2021   •   18:55

Unii medici tratează bolnavii de COVID în secţiile de Terapie Intensivă, unele încă ocupate la capacitate maximă. Inclusiv ministrul Sănătăţii a anunţat că valul 5 va veni cu siguranţă şi la noi în ţară.

Cu toate acestea, nu există încă un plan pentru a preveni dezastrul din valul 4 care a luat vieţile a aproximativ 20.000 de români.

Medicii atenţionează că în valul 5 ar putea fi repetate aceleaşi greşeli ca în valul precedent care ne-a prins fără medicamente şi fără suficiente locuri în spitale.

Chiar dacă infectările au scăzut semnificativ multe secţii de ATI sunt încă pline, iar planurile pentru redeschiderea secţiilor non-covid sunt încă limitate.

Deşi toţi ne repetă că nu vom scăpa de valul 5, momentan autorităţile anunţă doar măsuri de relaxare

Autorităţile au anunţat că vor fi permise organizarea spectacolelor, concertelor şi festivalurilor în aer liber cu cel mult 1000 de persoane, însă doar pentru vaccinaţi.

×
Subiecte în articol: coronavirus pandemie
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close