Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Românii, primii care pierd în războiul politic: "Ne așteaptă vremuri foarte dificile"

Românii, primii care pierd în războiul politic: "Ne așteaptă vremuri foarte dificile"

Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional ala Întreprinderilor Mici si Mijlocii din România a comentat efectele războiului politic asupra economiei. „Lucrurile nu prea sunt liniștitoare, ne așteaptă vremuri foarte dificile", este avertismentul său.

Românii, primii care pierd în războiul politic: "Ne așteaptă vremuri foarte dificile"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    06 Sep 2021   •   20:32

Întrebat cum se va reflecta criza politică în facturile românilor Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional ala Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România. a tras un semnal de alarmă şi a subliniat că lucrurile nu stau bine deloc, pentru că întreprinzătorii şi-au pierdut răbarea.

„Lucrurile nu stau bine absolut deloc. Noi mâine dimineață vom avea o conferință de presă în care vom prezenta două lucruri. În primul rând aspecte cu privire la salariul minim brut pe economie în anul 2022 pentru că, trebuie să ne pregătim din timp și pentru ceea ce va însemna salariu minim pe economie, să nu ne ia şi acest lucru prin surprindere.

În al doilea rând impactul scumpirilor în rândul întreprinderilor mici și mijlocii. Vă pot spune din acest al doilea sondaj şi faptul că există un impact al scumpirilor din energie în principal pentru 97,9% din întreprinderile mici și mijlocii.

Asta înseamnă pentru toate întreprinderile mici și mijlocii din România între-o măsură mai mare sau mai mică, energia are un impact și scumpirile au un impact care se va regăsi mai încolo, fie prin pierderea de competitivitate deci închiderea de IMM, ori fie în scumpiri pentru produse și servicii destinate în general populației.

Răbdarea cumva și întreprinzătorilor este la limită. Şi IMM-urile românești sunt în această categorie de consumatori vulnerabil care nu au capacitatea nici să negocieze, nici să plătească în avans, nici să aibă mari proteste împotriva oligopolului în ceea ce înseamnă energia.

„Ne așteaptă vremuri foarte dificile”

În ceea ce înseamnă energia lucrurile nu prea sunt liniștitoare ne așteaptă vremuri foarte dificile. Mediul politic trebuie să înceteze cu aceste dezbateri, care sunt total paralele cu nevoile societății din acest moment, și să vină cu soluții pe masă imediate pentru a stopa aceste creșteri.

Ne-am uitat şi la alte țări care fie renunță la TVA, fie plafonează prețurile, fie supra impozitează profiturile care vin din această zonă a energiei. Vreau să reamintesc faptul că peste 80% din companiile din România producătoare de energie sunt totuși deținute de statul român", a spus Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional ala Întreprinderilor Mici si Mijlocii din România.

 

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close