Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Salariile medicilor au crescut de la 1 August. Câți bani vor primi în plus medicii și asistentele

Salariile medicilor au crescut de la 1 August. Câți bani vor primi în plus medicii și asistentele

Luna August a venit cu vești bune pentru mai mulți angajați din România. Au crescut salariile pentru personalul medical.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Aug 2023   •   18:41

Reprezentanții Guvernului au anunțat creșterea veniturilor cu 500 de lei, însă măririle se aplică doar angajaţilor din sistemul sanitar de stat.

Astfel, personalul de specialitate care efectuează gărzi în baza unui contract individual de muncă şi personalul auxiliar-sanitar care asigură asistenţa medicală beneficiază şi de o indemnizaţie lunară.

De exemplu, medicii specialişti şi primari care efectuează lunar o gardă în afara normei legale de bază vor primi 500 de lei în plus.

Citește și: Românii, despre alimentele de bază care s-au ieftinit de la 1 August: "Foarte mici diferențele"

De indemnizaţii mai beneficiază şi biologii, chimiştii, biochimiştii, asistenţii medicali, tehnicienii de radiologie şi imagistică licenţiaţi dar şi moaşele.

Leafa medie netă, în România, a fost de 4.554 lei în luna martie a acestui an, în creștere cu 284 de lei față de luna februarie.

În tot acest timp, ANOFM arată că rata șomajului este în creștere.

Aceasta a înregistrat la nivel național, la finele lunii iunie, de 2,91%, mai mare decât cea din luna anterioară cu 0,03 puncte procentuale.

Tot de la 1 August crește valoarea tichetelor de masă:

Valoarea tichetelor de masa crește de la 30 la 35 de lei.

De la 1 ianuarie 2024 ar trebui să ajungă la 40 de lei.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close