Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Salariul minim ar putea crește anul viitor

Salariul minim ar putea crește anul viitor

Salariul minim ar putea să crească de la 1400 de lei până la puțin peste 1500 de lei. Blocul Național Sindical a solicitat astăzi această creștere salarială la Ministerul Muncii, unde s-au purtat negocieri cu sindicatele.

Salariul minim ar putea crește anul viitor
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2021   •   19:39

„Blocul Național Sindical a avansat o propunere de salariu minim de 2500 de lei brut, completat de o modificare a Codului Fiscal, astfel încât deducerea personală să se dubleze. Cele două măsuri ar duce la un salariu minim net de circa 1550 de lei. Am luat în calcul și impactul pe care l-ar putea avea asupra mediului economic pentru că există și riscul ca o creștere brutală a salariului minim  să ducă la pierderea foarte multor locuri de muncă.”, a declarat liderul BNS, Dumitru Costin.

Reporterul Antena 3 Senia Croitoru a urmărit acest subiect și vine cu ultimele detalii:

„Această măsură ar putea fi aplicată teortic de anul viitor, la 1 ianuarie, cel puțin așa arată negocierile în acest moment. A fost o primă întâlnire între sindicaliști, cei din domeniul HoReCa, dar și reprezentanții Ministerului Muncii, asta pentru că, spunea Raluca Turcan, va mai fi și săptămâna viitoare marți discuții cu premierul Florin Cîțu, însă cei din Blocul Național Sindical, cei de la Cartel Alfa nu se arătau foarte optimiști pentru că au fost mai multe propuneri privind majorarea salariului minim net dar și brut, în etape, între 42% și 45%, astfel încât salariul minim brut să ajungă de la 2511 lei la 3270 de lei.”

×
Subiecte în articol: salariu
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close