Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sancțiuni împotriva Rusiei, anunțate de tot mai multe țări democratice. Se ia în calcul excluderea din SWIFT

Sancțiuni împotriva Rusiei, anunțate de tot mai multe țări democratice. Se ia în calcul excluderea din SWIFT

Tot mai multe țări au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei, din cauza războiului pornit împotriva Ucrainei. La acest moment, se ia din nou în calcul excluderea Rusiei din sistemul SWIFT.

Sancțiuni împotriva Rusiei, anunțate de tot mai multe țări democratice. Se ia în calcul excluderea din SWIFT
Sursa foto: Antena 3
de Ana-Maria Roman    |    25 Feb 2022   •   21:12

Haideți să vedem pe scurt lista sancțiunilor de până acum impuse Rusiei:

Blocarea accesului băncilor ruseşti pe pieţele financiare europene, restricții care vizează sectorul comercial aerian şi tehnologic, 35 de oligarhi sancţionaţi, Finala Ligii Campionilor s-a mutat de la Sankt Petersburg la Paris si Formula 1 anulează Grand Prix-ul rusesc.

Consiliul Europei a decis, vineri după-amiază, suspendarea apartenenței Rusiei la structurile organizației, din cauza războiului declanșat împotriva Ucrainei.

De asemenea, Consiliul UE a decis blocarea activelor financiare deţinute de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în cadrul sancţiunilor impuse ca reacţie la invazia Rusiei în Ucraina.

Rusiei i s-a interzis, de asemenea, și participarea la Eurovision.

Shane Harris, jurnalist The Washington Post şi expert pe intelligence şi securitate naţională, a vorbit despre acest subiect la News Hour with CNN de la Antena 3.

”Sursele mele îmi spun că scopul lui (n.r. Vladimir Putin) final este să înlocuiască guvernul de la Kiev, vrea ca preşedintele Zelenski să nu mai fie la putere şi să instaureze un guvern care este favorabil Moscovei. A dat ordine total opuse celor pe care le-ati auzit de la ministrul de externe rus. Forţele ruse vor ataca Kievul, vor încerca să îl atace cu o forţă si mai mare şi să îl înlature pe Zelenski. Îndată ce va reuşi, va instala un guvern acolo și va considera că a reuşit. 

Cât timp vor putea soldaţii ucraineni sa isi apere Capitala

Ucrainenii rezistă, e important de subliniat acest lucru. Au obtinut cateva succese, este un important aeroport la N-V  de Kiev pe care il controleaza in acest moment. Cred că ceea ce spun majoritatea serviciilor occidentale şi cele din Statele Unite este că.. chiar dacă rezistă, ruşii o să îi copleşească pentru că au mai multe tancuri, sunt mai mulţi soldaţi ruşi. Dacă vor reuşi să ia sub controlul lor aeroporturile din Kiev îşi vor paraşuta militari ruşi şi Kievul va fi înconjurat, atunci majoritatea experţilor cred că în 24 ore vor cădea în mâinile ruşilor. Foarte important de spus, dacă ruşii vor reuşi să îl înlăture pe Zelenski şi să destabilizeze guvernul se vor afla într-o poziţie puternică să forţeze Ucraina să accepte termenii lor.

Ar fi foarte dificil (n.r. să ocupe țara),  pentru că nu are suficiente forţe să ocupe toată ţara fără să întâlnească rezistenţă. Sau va încerca să înlăture actualul guvern şi să pună unul favorabil lui. Ştim că guvernul britanic a spus deja într-un mod public săptămâna trecută că serviciile lor au transmis că Putin a încercat să instaureze un regim pro Kremlin. Doar el ştie pe cine vrea să pună dar îi va fi mult mai uşor dacă înlocuieşte actualul guvern cu unul pro rus. Va fi mult mai uşor decât să ocupe militar toată ţara”, a declarat Shane Harris la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Rusia SWIFT sanctiuni Kiev
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close