Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sat din Vrancea, terorizat de lupi după ce localnicii abia au scăpat de urși. Animalele din gospodării, în pericol

Sat din Vrancea, terorizat de lupi după ce localnicii abia au scăpat de urși. Animalele din gospodării, în pericol

Un sat din Vrancea, care a fost terorizat ani la rând de atacurile urşilor, are acum o nouă problemă. Gardul electric instalat de autorităţi să ţină departe animalele sălbatice este ineficient împotriva lupilor, spre disperarea localnicilor.

Sat din Vrancea, terorizat de lupi după ce localnicii abia au scăpat de urși. Animalele din gospodării, în pericol
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   20:00

Comuna Soveja, județul Vrancea, s-a confruntat, începând din primăvara acestui an, cu zeci de incursiuni ale urşilor în localitate, aceştia ajungând până în vatra satului, unde au distrus garduri şi au omorât mai multe animale.

Acum, în prag de iarnă, lupii au luat locul urșilor, punând în pericol siguranța oamenilor din zonă și a animalelor din gospodării.

"Au cărat cocoșii, mi-au speriat vacile și mi-a luat câinele", se plânge un localnic.

Oamenii se tem acum să mai iasă din locuințe pe timpul nopții.

Singura măsură pe care autoritățile locale au putut să o ia a fost instalarea de garduri electrice, însă acestea nu au stopat atacurile lupilor.

Citește și: Frumusețea Brașovului, promovată la BBC. Videoclipul spectaculos al lui Charlie Ottley: "Un oraș vechi, plin de istorie și cultură"

Numai în ultimul an au fost semnalate peste 20 de cazuri în care lupii au intrat în gospodării.

Chiar dacă atacă gospodăriile, lupii sunt protejați de lege, așa că o vânătoare a exemplarelor care provoacă pagube este exclusă.

În perioada următoare se va face un inventar al pagubelor produse de animalele sălbatice, pentru ca sătenii să poată primi despăgubiri.

×
Subiecte în articol: Vrancea lupi comuna sateni
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close