Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scandalurile politice au blocat majorările de alocații și salarii

Scandalurile politice au blocat majorările de alocații și salarii

Scandalurile politice din ultimele luni au blocat toate majorările de care milioane de români ar fi trebuit să beneficieze.

Scandalurile politice au blocat majorările de alocații și salarii
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Sep 2021   •   19:33

Patru proiecte importante sunt blocate. Teoretic, legea pensiilor se află pe masa Ministerului Muncii, dar nimeni nu mai lucrează la ea în acest moment pentru că se așteaptă rezolvarea crizei guvernamentale.

De asemenea, alocațiile trebuiau majorate cu 20% la data de 1 iulie, ceea ce nu s-a mai întâmplat. De la 1 ianuarie ar trebui să se facă o altă majorare de 20% pentru veniturile copiilor.

Creșterea salariilor profesorilor este un alt proiect care a stagnat. Cadrele didactice trebuiau să beneficieze de un salariu la nivelul grilei din 2022 încă din toamna acestui an. Această majorare a fost amânată pentru ianuarie 2022.

Parlamentul României este blocat. Fără precedent în istoria postdecembristă, o moțiune de cenzură este blocată să ajungă la vot. În paralel, niciun proiect de lege nu mai este adoptat  pentru că nu mai există o majoritate clară, iar politicienii sunt preocupați de criza politică.


 


 

×
Subiecte în articol: salarii alocaţii
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close