Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scandalurile se ţin lanţ, înaintea noului sezon de Formula 1. Șeful Federaţiei Internaţionale de Automobilism este investigat

Scandalurile se ţin lanţ, înaintea noului sezon de Formula 1. Șeful Federaţiei Internaţionale de Automobilism este investigat

Nici nu a început bine noul sezon de Formula, că deja scandalurile se ţin lanţ.

Scandalurile se ţin lanţ, înaintea noului sezon de Formula 1.  Șeful Federaţiei Internaţionale de Automobilism este investigat
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2024   •   19:30

După ce şeful de la Red Bull fusese exonerat de acuzaţiile de comportament nepotrivit faţă de o a angajată, converaţiile dintre el şi aceasta au ajuns în presă, și aruncă un con de umbră asupra anchetei interne. Asta în timp ce şeful Federaţiei Internaţionale de Automobilism este investigat pentru că ar fi intervenit în legătură cu rezultatul unei curse. 

Un denunţător a dezvăluit că Mohammed Ben Sulayem, şeful Federaţiei Internaţionale de Automobilism a făcut tot ce a ţinut de el pentru a anula o penalizare acordată lui Fernando Alonso, de la Aston Martin, la Marele Premiu al Arabiei Saudite din 2023.

Acuzaţia se află într-un raport al unui ofiţer de conformitate către comitetul de etică. Potrivit acestuia, Ben Sulayem l-a sunat pe vicepreşedintele pentru sport pentru regiunea Orientului Mijlociu şi a Africii de Nord, care se afla în Arabia Saudită pentru cursă în calitate oficială, şi i-a spus clar că este de părere că sancţiunea lui Alonso ar trebui să fie revocată.

Alonso primise o penalizare de 10 secunde pentru lucrări efectuate la maşina sa în timp ce executa o penalizare anterioară de cinci secunde.

Probleme sunt şi la echipa Red Bull, acolo unde noi dezvăluiri arată că demiterea lui Christian Horner era semnată, dar directorul a fost salvat de avocați și de acționarii majoritari din Thailanda.

Revista BusinessF1 a publicat în numărul său din luna martie un amplu material, întins pe 17 pagini, dezvăluind și numele angajatei care a formulat acuzațiile de "comportament inadecvat" la adresa britanicului.

Se povestește acolo cum femeia s-a prăbușit pe margine într-un weekend de cursă, plângând, și le-a relatat colegilor despre comportamentul transgresiv al lui Horner. Numai că ancheta internă l-a exonerat. 

Antena 1, Antena 3 CNN şi AntenaPLAY vor transmite în exclusivitate, în următorii trei ani, Campionatul Mondial de Formula 1.

În această săptămână, Antena 3 CNN va transmite calificările Marelui Premiu al Arabiei Saudite, vineri, 8 martie, de la ora 19.00 şi apoi marea cursă, sâmbătă, 9 martie, de la ora 19.00.

×
Subiecte în articol: Formula 1 scandaluri
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close