Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Şcoală online în localitatea cu zero infectaţi cu COVID-19. Se întâmplă în Botoşani

Şcoală online în localitatea cu zero infectaţi cu COVID-19. Se întâmplă în Botoşani

Situaţie şocantă la o şcoală din judeţul Botoşani. Deşi rata de incidenţă este de mai bine de o săptămână zero, astăzi nu s-au putut relua cursurile fizic.

Şcoală online în localitatea cu zero infectaţi cu COVID-19. Se întâmplă în Botoşani
Sursa foto: getty images
de Silvia Preda    |    08 Noi 2021   •   18:32

Sub 60% dintre cadrele didactie şi personalul auxiliar sunt vaccinaţi cu ambele doze. Aşa că prima zi de şcoală s-a desfăşurat tot online.

Teoretic, căci practic mai mult de jumătate dintre elevi nu au avut posibilitatea să participe la ore. Din aproape 120 de elevi, doar 26 au tablete.

Mai mulţi elevi ai şcolii Cordăreni din judeţul Botoşani au primit azi astfel de dispozitive. Doar 26 de tablete au fost distribuite, în condiţiile în care unitatea de învăţământ are 118 elevi.

Şcoală online în localitatea cu zero infectaţi cu COVID-19

Paradoxal, deşi în localitate nu mai e nicio persoană infectată, copiii rămân tot în regim de predare online pentru că rata de vaccinare a cadrelor didactie nu a atins pragul de 60% aşa cum cer normele stabilite de Ministerul Educaţiei.

Doar 7 dintre cei 17 profesori sunt vaccinaţi cu schema completă.

O parte dintre cadrele didactice s-au imunizat cu prima doză.

×
Subiecte în articol: scoala online Botoșani
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close