Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scumpirile la pompă continuă. Motorina superioară a depășit pragul de opt lei

Scumpirile la pompă continuă. Motorina superioară a depășit pragul de opt lei

Motorina superioară a depășit pragul de 8 lei, dar și variantele standard sunt mai scumpe. Pentru un plin de motorină, de exemplu, plătim faţă de luna trecută cu aproape 37 de lei mai mult.

de Ioana Mircea    |    21 Aug 2023   •   19:20

Carburanţii continuă să se scumpească. Faţă de acum trei săptămâni, variantele premium de benzină ne costă cu aproximativ 40 de bani mai mult. Însă și carburantul standard a înregistrat o creștere semnificativă.

Pentru un plin de benzină standard plătim cu 26.5 lei mai mult, iar pentru un plin de motorină standard plătim cu 36.5 lei mai mult.

Mai mult decât atât, acest lucru va afecta și prețul celorlalte produse și servicii. "Din păcate, în România, o mare parte din transportul de marfă se realizează pe cale rutieră. Toate aceste scumpiri la carburanți le vom vedea într-o lună, în prețurile produselor alimentare, serviciilor", a declarat Adrian Negrescu, analist economic.

Citește și: Benzina înregistrează o nouă scumpire. Prețul benzinei şi al motorinei în România, astăzi, 21 august 2023

Scumpirile carburanţilor sunt cauzate, în principiu, de reducerea producției de petrol, atât de către OPEC, cât şi de către Arabia Saudită. Producţia redusă a provacat creşterea preţului petrolului.

×
Subiecte în articol: scumpiri carbunant benzina motorina
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close