Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Scumpiri din nou la carburanţi. Vom plăti mai mult dacă vrem să mergem cu maşina la muncă, în oraş sau în vacanţă

Scumpiri din nou la carburanţi. Vom plăti mai mult dacă vrem să mergem cu maşina la muncă, în oraş sau în vacanţă

Avem scumpiri din nou la carburanţi şi problema este că vom avea şi în continuare. Motivul principal - preţul petrolului care după o stagnare ajunge din nou la 84 de dolari pe baril, doar săptămâna trecută crescând cu 3,9%.

Scumpiri din nou la carburanţi. Vom plăti mai mult dacă vrem să mergem cu maşina la muncă, în oraş sau în vacanţă
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Iul 2023   •   18:23

Analiştii CNN au găsit şi câteva motive pentru care tarifele petrolului au crescut şi vor continua să crească. În primul rând, producţia scăzută.

Se estimează că cererea globală va creşte cu 2,2 milioane de barili pe zi ajungând la un nivel record. În schimb, productia se aşteaptă să crească cu cel mult 1,5 milioane de barili pe zi.

Al doilea motiv ţine de un fel de speculă a producătorilor şi comercianţilor de petrol care se raportează la aşa-numita consolidare economică a SUA şi Europei. Pe fondul cererii tot mai mari a ţărilor din aceste continente, vine la pachet şi un tarif mai mare pentru petrol, totul pentru un profit bun.

În SUA preţul benzinei a crescut cu 4% în doar o săptămână.

Al treilea motiv pentru creşterile tarifelor petrolului este încetinirea economiei Chinei.

Exista o aşteptare mare pe piaţă ca economia chineză să aibă un consum imens de ţiţei, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Citeşte şi: Benzina stagnează, iar motorina creşte la începutul săptămânii. Prețul carburanților în România, astăzi, 31 iulie 2023

×
Subiecte în articol: scumpiri carburanti petrol
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close