Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a | Cel mai mare eveniment televizat din istorie

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a | Cel mai mare eveniment televizat din istorie

Imagini realizate cu ajutorul sateliților de compania americană Maxar arată coada impresionantă formată la Londra pe parcursul a 10 mile sau 16 kilometri de oamenii doritori să-i aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a | Cel mai mare eveniment televizat din istorie
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2022   •   23:25

Update 23:15 Autorităţile din Londra au decis ca până sâmbătă la prânz să nu mai permită aşezarea la uriaşa coadă formată de cei care vor să îi aducă un ultim omagiu Reginei, transmite trimisul special Antena 3.

Măsura vine după ce în cursul zilei de vineri a mai existat o pauză de 6 ore, după ce se atinsese capacitatea maximă permisă în zona catafalcului.    

Update 21:40  Regele Charles al III-lea, prinţesa Anne, prinţul Andrew şi prinţul Edward, copiii suveranei, se reculeg vineri seară la căpătâiul mamei lor, regina Elisabeta a II-a, în cadrul „Priveghiului Prinţilor”, o tradiţie pe care cei patru au respectat-o şi atunci când sicriul suveranei se afla la Edinburgh, conform presei britanice.

Cei 4 copii ai suveranei decedate sunt îmbrăcați în uniforme militare. Regele, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward și-au luat locul în jurul sicriului, în cadrul ceremoniei cu o durată de aproximativ 15 minute.

Nepoții Reginei urmează să țină un priveghi similar mâine seară.

Corespondentul Antena 3 a relatat că, în această după-amiază, autoritățile au oprit temporar accesul în capătul cozii, deoarece Southwark Park ajunsese la capacitate maximă.

Timpii de așteptare cunoscuți vineri erau de 14 ore, dar asta se întâmpla de dimineață, când lungimea cozii era de "doar" 5 mile sau 8 kilometri.

De la întreruperea accesului în Southwark Park, guvernul britanic nu a mai publicat nicio estimare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Corespondentul News Hour with CNN la Londra, Maria Coman, a urmărit evoluția acestui fenomen în plină desfășurare.

"S-a stat și 14 ore la coadă pe parcursul zilei de azi. Este motivul pentru care, la un moment dat, autoritățile au decis să închidă accesul la coadă.

Este, de asemenea, motivul pentru care s-a format o 'coadă la coadă', adică oamenii au format o altă coadă, în așteptarea momentului în care se reia accesul.

Cei care stau la coadă şi se deplasează încet spre Westminster Hall, pentru cele câteva secunde în care vor putea să-i aducă un ultim omagiu Reginei Elisabeta a II-a, poartă brațări verzi.

Dispozitivul de securitate asociat evenimentelor de la Londra este extrem de impresionant. Poliţiştii sunt peste tot.

Corespondent News Hour with CNN: "43 de servicii britanice implicate în operațiunea de securitate"

43 de servicii de securitate britanice sunt implicate în ceea ce Scotland Yard-ul a definit drept cea mai mare astfel de operațiune desfășurată vreodată.

Însă important este că nu simți această presiune a autorităților peste tot. Polițiștii stau de vorbă cu oamenii, le fac fotografii, sunt extrem de zâmbitori și amabili și le explică de fiecare dată unde să meargă, de unde să-şi ia apă sau unde este toaleta.

Ei rămân, însă, pregătiți de intervenție în orice secundă ar fi nevoie. Asta, pentru că în următoarele zile în Londra se vor aduna din ce în ce mai multe oficialități.

Luni, în ziua înmormântării, aici se vor afla cei mai importanți 500 de oameni ai planetei. Vor fi aici, la ceremonia de înmormântare de la Westminster Abbey, președintele american Joe Biden, dar şi soția președintelui Ucrainei, precum şi membri ai caselor regale, șefi de stat și de guvern, iar operațiunea de securitate este cu adevărat impresionantă", a transmis Maria Coman.

David Beckham a stat 12 ore la coadă pentru a ajunge la catafalcul reginei

Beckham s-a alăturat miilor de oameni care stau la coadă pentru a ajunge la catafalcul reginei.

David Beckham purta o șapcă de culoare închisă, costum și cravată în timp ce aștepta să-și prezinte omagiile.

Beckham a declarat pentru Sky News: "Această zi va fi întotdeauna o zi dificilă. Gândurile noastre sunt alături de familie. Este deosebit să auzim toate poveștile oamenilor de aici. Momentul cel mai special pentru mine a fost acela când am fost numit OBE”.

Regatul Unit își poate lua rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii până luni, când se vor desfășura funeraliile. Vineri, coada celor care așteaptau la catafalc a depășit capacitatea maximă, motiv pentru care oamenii au fost rugați să nu se mai așeze la coadă cel puțin 6 ore.

A fost publicat traseul procesiunii funerare de luni

Luni seară, autoritățile de la Londra au publicat traseul procesiunii funerare de luni, când fosta suverană a Regatului Unit va fi înmormântată.

Palatul Buckingham spune că traseul a fost planificat "având în vedere publicul".

Traseul complet, de la Hyde Park Corner, din centrul Londrei, până la Long Walk Windsor, este următorul, denumirile toponimice fiind cele originale:

  • Apsley Way
  • South Carriage Drive
  • Queens Gate
  • Cromwell Road
  • Talgarth Road (prin Hammersmith Flyover)
  • Great West Road (A4)
  • Great South West Road (A30)
  • London Road (A30) (pe sub Chiswick Flyover)
  • Staines Road (A30)
  • Windsor Road (A308)
  • Albert Road (A308) către Shaw Farm Gate

Partea finală a traseului procesiunii de la Shaw Farm Gate urmează să fie făcută pe jos, pe faimosul parcurs de trei mile al Castelului Windsor.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close