Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Locuitorii din București se pregătesc de încă o iarnă cu frig în case. Oamenii sunt speriaţi de temperaturile joase, dar şi de facturi

Locuitorii din București se pregătesc de încă o iarnă cu frig în case. Oamenii sunt speriaţi de temperaturile joase, dar şi de facturi

Sistemul de termoficare din București va juca, și anul acesta, feste bucureștenilor. Marile șantiere din București sunt goale, spre disperarea oamenilor care se gândesc cu groază la o nouă iarnă trăită în frig.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2023   •   18:58

Primarul Capitalei a promis pentru acest an 50 de kilometri de conductă reparată, însă oamenii au făcut coadă la debranșare. Doar în 2023, 3.000 de oameni au trecut la centrala termică.

La jumătate lunii noiembrie, Capitala este plină de șantiere care ar trebui să reducă numărul avariilor din timpul iernii. Asta dacă ar lucra cineva. Oamenii sunt convinși că și iarna care vine va fi la fel de dificilă ca în anii trecuți, atunci când apa caldă și căldura erau doar un vis. 

Dacă temperaturile scăzute din locuințe mai pot fi tolerate, groaza cea mai mare a bucureștenilor este stârnită de prețul facturilor. În fiecare zi de funcționare, pe conducte se pierd cantități uriașe de apă fierbinte. 

În tot acest timp, firmele care produc centrale termice câștigă teren în București. Vânzătorii spun că eșecul municipalității se resimte în lista bogată de comenzi. 

Citește și: 4 lucruri importante pentru confort termic în casă, indiferent de sezon

Statistica arată că în mandatul lui Nicușor Dan, 11.000 de apartamente s-au debranșat de la sistemul public de încălzire. 

×
Subiecte în articol: sistem încălzire centrale termice
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close