Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Soldații israelieni, instruiți cum să-i primească pe copiii ostatici: ”Sunt aici să am grijă de tine, ești în siguranță”

Soldații israelieni, instruiți cum să-i primească pe copiii ostatici: ”Sunt aici să am grijă de tine, ești în siguranță”

Soldaţii isarelieni au fost instruiţi de o echipă de profesionişti pentru primirea copiilor ostatici. Sunt experţi de la Institul Haruv, care este un lider recunoscut și un centru internațional de excelență în domeniul maltratării copiilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   18:50

Inclusiv modul de exprimare a gândit de aceeaşi echipă. Aşadar, soldaţii IDF se vor prezenta altfel: "Bună ziua, mă numesc. Sunt soldat în Forțele de Apărare ale Israelului și vă însoțesc să ajungeți acasă, într-un loc sigur. Sunt aici să am grijă de tine, ești în siguranță."

Apoi, există şi o serie de întrebări pe care soldaţii trebuie să le adreseze minorilor, care au stat şase săptămâni în captivitate şi au trecut prin clipe absolut traumatizante.

În primul rând, dacă le e frig, dacă le e sete, apoi dacă soldatul constată că un copil are dificultăți în mers, ar trebui să-l întrebe: "Pot să-ți dau o mână de ajutor? Este în regulă dacă te iau în braţe și te ajut să mergi?".

De asemenea, soldații au fost instruiți despre cum să facă față întrebărilor dificile, cum ar fi soarta necunoscută a membrilor familiei după masacrul din 7 octombrie.

Copiii vor pune întrebări precum "Unde este mama mea? Unde este tatăl meu?" Soldații nu trebuie să răspundă la aceste întrebări, chiar dacă știu răspunsurile", se arată în document.

Răspunsul soldaţilor va fi: "Îmi pare rău, nu știu. Treaba mea este să te aduc în Israel, într-un loc sigur, unde oamenii pe care îi cunoști te vor aștepta și vor răspunde la toate întrebările tale”.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close