Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Soldații ruși ucid și fură. Au jefuit orașele prin care au trecut cu tancurile

Soldații ruși ucid și fură. Au jefuit orașele prin care au trecut cu tancurile

Soldaţii ruşi ucid şi fură. Ucrainenii îi acuză că, în timpul retragerii de la Cernobîl, ar fi furat computerele și cafetierele din posturile din fosta centrală nucleară. Totul a fost încărcat în mașini și transport în Belarus, spun localnicii.

Soldații ruși ucid și fură. Au jefuit orașele prin care au trecut cu tancurile
Sursa foto: Twitter/ Stratcom Centre UA
de Sabrina Preda    |    01 Apr 2022   •   19:26

Cafetiere, ibrice, furculiţe şi computere. Soldaţii ruşi au luat tot ce au putut căra când au părăsit fosta centrală nucleară de la Cernobîl. Inclusiv un hotel din apropiere a fost jefuit de soldaţi.

Mai mult, angajații ucraineni care monitorizează nivelul de radiații din zonă spun că au fost obligați să rămână la posturi, iar în momentul în care trupele rusești s-au retras, acestea au lăsat în urmă mine antipersonal și capcane.

Cu o săptămână înainte de retragere, rușii ar fi spart un laborator din zonă. Şi nu sunt primele poveşti de acest fel de pe frontul ucrainean.
Faimos pe internet a devenit militarul rus care trage mai multe focuri de armă în ușa unui magazin ca să îl poată jefui.

Serviciile de informații ucrainene au surprins conversații între militari invadatori și soțiile care le spuneau exact ce să fure din magazinele aflate în zonele ocupate, de la încălțări de sport până la laptopuri. La mare căutare au fost și casele de schimb valutar și sucursale unor bănci, care au rămas fără seifuri, iar supermarketurile și benzinăriile au fost golite de alimente.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close