Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sorin Cîmpeanu spune că nu există vreo legătură între calitatea educaţiei şi toaletele din curtea şcolilor, după ce premierul i-a atras atenția

Sorin Cîmpeanu spune că nu există vreo legătură între calitatea educaţiei şi toaletele din curtea şcolilor, după ce premierul i-a atras atenția

Declaraţie controversată a Ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu spune că nu există vreo legătură între calitatea educaţiei şi toaletele din curtea şcolilor.

Sorin Cîmpeanu spune că nu există vreo legătură între calitatea educaţiei şi toaletele din curtea şcolilor, după ce premierul i-a atras atenția
Sursa foto: Facebook/ Guvernul Romaniei
de Mia Lungu    |    31 Aug 2022   •   18:23

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut astăzi, în ședința de Guvern, ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să facă un plan astfel încât în doi ani să nu mai existe școli în România cu toaleta în curte.

Nicolae Ciucă: Nu mă sfiesc deloc se discut despre ceea ce înseamnă imaginea sistemului de educație în România, când vorbim de toalete în curtea școlii. S-au făcut demersuri ca numărul acestor unități de învățământ să fie redus. Totuși, a rămas un număr destul de mare și, din punctul meu de vedere, este inacceptabil. Până la finele anului, să mi se prezinte planul prin care anul viitor să eliminăm această pată.

Sorin Cîmpeanu: Vi-l vom prezenta mai devreme. Nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației. Din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată, clar, și va fi rezolvată.

Nicolae Ciucă nu mai vrea școli cu toaleta în curte în România: ”Nu cred că e un efort financiar deosebit”

”Din păcate, avem încă școli unde suportul administrativ nu e cel pe care ni l-am asumat. Sunt încă școli care au toaleta în curte.

Am înțeles, domnule ministru, că există o perspectivă și un plan la nivelul Ministerului Educației, astfel încât până la finele anului 2024 să se finalizeze, 2024-2025.

Eu cred că putem, așa cum se rezolvă o serie întreagă de probleme, să ne focalizăm atenția și resursele, astfel încât în următorii doi ani să finalizăm o dată această problemă, pentru că nu cred că e nevoie de altceva decât de voință și coordonare cu autoritățile locale.

Vă rog să avem un plan pe care să-l aprobăm până la începutul anului viitor, astfel încât în momentul în care pot să înceapă lucrările, ele să se deruleze.

Nu cred că e un efort financiar deosebit să putem să facem ca acest demers să se realizeze și să nu mai discutăm despre acest subiect”, a adăugat el.

Premierul a mai precizat că încă o problemă care a fost abordată cu asociațiile primarilor din țară a fost cea a transportului elevilor.

”Şansa la educaţie trebuie asigurată pentru fiecare elev. Spuneam că dacă trei elevi nu au transport, instituţiile statului trebuie să le asigure transport, pentru că au dreptul la educaţie şi trebuie să aibă șansa la un proces de educaţie cum se cuvine”, a încheiat Ciucă.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close