Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sorin Cîmpeanu, supărat pe elevii care vor cursuri online: ”Îmi cer scuze că ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală”

Sorin Cîmpeanu, supărat pe elevii care vor cursuri online: ”Îmi cer scuze că ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comentat pentru News Hour with CNN nemulțumirile care vin din toate părțile în privința reluării școlii în format fizic de către anumite unități de învățământ, dar și în format online de către altele.

Sorin Cîmpeanu, supărat pe elevii care vor cursuri online: ”Îmi cer scuze că ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală”
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    08 Noi 2021   •   19:13

În timp ce unii părinți susțin că întoarcerea elevilor în bănci le va pune acestora în pericol sănătatea, alții spun că elevii nu sunt dotați cu aparatură pentru a participa la cursuri în format online.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a transmis un mesaj și elevilor, care nu vor să învețe de acasă din diverse considerente. În același timp, ministrul Educației susține desfășurarea cursurilor cu prezență fizică:

„Clasa 0 și clasa I nu pot face online, grădinițele nu pot face online. Este nevoie de prezență fizică. Am susținut și voi susține prezența fizică în școli. Dacă nu înțelegem acest lucru vom distruge acest popor în ansamblul lui. 

Ați văzut puncte de vedere de la elevi. Este pierdere de timp cu drumul până la școală. Îmi pare rău, cu toții am pierdut timp cu drumul către școală și nu a fost un lucru rău. Va trebui să ne trezim de dimineață. Îmi pare rău să îi anunț, dar școala conform legii este obligatorie. Trebuie să te trezești dimineață să mergi la școală. Îmi cer scuze că ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală.

Într-adevăr, articolul 32 din ordinul comun 5338 prevede posibilitatea Consiliului de Administrație de a formula o cerere de rămânere în online. Doar că avem cadru online care spune că trebuie să prezinte motive de deficit de infrastructură sau de resursă umană.

Le dau o veste tuturor acelora care cer să ne jucăm de-a închisul-deschisul școlii. O săptămână nu se fragmentează. Dacă s-a hotărât vineri la cererea școlii Lucian Blaga să se funcționeze cu prezență fizică, se va funcționa cu prezență fizică toată săptămâna aceasta.”

Întrebat ce va face Ministerul Educației astfel încât elevii din ciclul gimnazial să poată merge la școală, Sorin Cîmpeanu a răspuns:

„Am asumat deja o propunere pe care am făcut-o Guvernului și CNSU de renunțare la rata de vaccinare de 60% pentru localitățile care sunt sub 3 la mie.”

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu şcoală online
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close