Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Sorin Grindeanu: "PSD are 157 de parlamentari. Toți votează moțiunea"

Sorin Grindeanu: "PSD are 157 de parlamentari. Toți votează moțiunea"

Moțiunea de cenzură a intrat în linie dreaptă și nu mai poate fi oprită să ajungă la vot. Astăzi a fost citită, iar marți, Guvernul Cîţu va pleca de la Palatul Victoria, dacă cele trei partide care au anunţat că o vor vota, vor acționa întocmai. "Toţi parlamentarii PSD vor vota această moţiune şi o să fim cu votul la vedere, astfel încât să nu existe semne de întrebare", a declarat, joi, Sorin Grindeanu, în exclusivitate la News Hour With CNN de la Antena 3.

Sorin Grindeanu: "PSD are 157 de parlamentari. Toți votează moțiunea"
de Georgiana Adam    |    30 Sep 2021   •   19:13

Partidul de care depinde în mare măsură soarta Guvernului este PSD. 

Moțiunea de cenzură depusă de PSD a fost citită astăzi în plenul Parlamentului, iar dezbaterea și votul vor avea loc marți.

Mădalina Mihalache, reporter Antena 3, a fost prezentă la sediul PSD și a avut un invitat special, Sorin Grindeanu, unul din liderii partidului.  

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a fost în direct la News Hour With CNN, unde a făcut precizări importante.

"Toţi parlamentarii PSD vor vota această moţiune"

"Singurii care au fost prezenţi, dincolo de declaraţiile publice, la citirea moţiunii, au fost colegii mei. Am fost noi, PSD-ul, deputaţii şi senatorii PSD. De la domnii de la USR a fost un singur reprezentant în sală. De la AUR nu a fost nimeni. Eu sper ca până marţi, dânşii să îşi revină în fire şi să vină totuşi marţi la dezbatere şi la vot. PSD-ul are 157 de parlamentari, senatori şi deputaţi. Toţi parlamentarii PSD vor vota această moţiune şi o să fim cu votul la vedere, astfel încât să nu existe semne de întrebare. Deci, din punctul nostru de vedere, 157 de voturi sunt absolut sigure. Vedem ceilalţi, mai au un congres unii dintre ei până atunci, domnii de la USR. Poate vor să voteze marţi moţiunea cum votează la congres, online. Eu ştiu ce opţiune au domnii de la USR?

"Noi dorim să mergem la anticipate"

Noi dorim să mergem la anticipate, Constituția lăsând portițe largi președintelui României. Chiar dacă pică mai mult de trei guverne, președintele poate să nu dizolve Parlamentul. Ne așteptăm la orice din partea dânsului, cum ne-a arătat și anul trecut în decembrie, după ce am câștigat alegerile. Dacă cumva va refuza, singura variantă pe care o luăm în calcul e să facem un acord cu toți ceilalți, astfel încât, celelalte forțe politice, și cu președintele, astfel încât să se treacă această iarnă, iar în primăvară, să avem anticipate.

(...) Eu mă aşteptam de luni, asta care a trecut, domnul Orban să nu mai fie preşedinte, că aşa ne-a anunţat timp de o lună şi ceva, că imediat după ce pierde congresul îşi va da demisia. Nu a făcut-o. Nu există monedă de schimb între cele două. La Camera Deputaţilor, deputaţii îl aleg pe cel care să îi conducă pe perioada următoare, aşa că nu merită a fi amestecate lucrurile şi în niciun caz nu putem să facem asemenea schimburi. Exclus", a declarat Sorin Grindeanu.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close