Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Spitalul de Copii din Iași închiriază două telefoane cu 800 de euro pe lună, dar nu cumpără imunoglobulină pentru că este ”prea scumpă”

Spitalul de Copii din Iași închiriază două telefoane cu 800 de euro pe lună, dar nu cumpără imunoglobulină pentru că este ”prea scumpă”

Spitalul de Copii din Iași vrea să închirieze cu 800 de euro pe lună două telefoane mobile, pentru cei doi manageri. Dacă ar fi cumpărate, cele două telefoane ar costa 2.500 de euro.

Spitalul de Copii din Iași închiriază două telefoane cu 800 de euro pe lună, dar nu cumpără imunoglobulină pentru că este ”prea scumpă”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Andreea Ştefan    |    07 Noi 2022   •   19:13

Pe 1 noiembrie, Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi anunţa în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice închirierea a două telefoane Iphone 14 Pro pentru aproape 4.000 de lei pe lună.

Telefoanele urmau să fie folosite personal de managerul spitalului Alina Belu şi de directorul economic Natalia Dângeanu. La puţin timp însă, conducerea spitalului s-a răzgândit.

”Achiziția nu a fost finalizată, ea fiind refuzată de spital. În SEAP s-a demarat anularea procedurii respective”, a declarat Marius Danga, situații achiziții spital.

”În sistem de urgență s-a făcut acceptarea achiziției de închiriere. Directorul economic care supervizează banii a considerat nejustificată această achiziție și a fost anulată”, a declarat Alina Belu, managerul spitalului.

Managerul Spitalului spune că telefoanele erau necesare pentru transferul de documente între medici. Nu se ştie însă de ce achiziţia urmă să fie făcută doar pentru ea şi pentru directorul economic.

Anul trecut, tot din bani publici şi tot pentru cele din conducerea unităţii medicale, au fost achiziţionate două telefone Iphone 12 care acum s-au stricat.

Deşi conducerea spitalului era dispusă să plătească 800 de euro lunar pe telefoanele ultraperformante, nu a fost dispusă să plătească o sumă mult mai mică pentru achiziţia de medicamente.

În spital a fost internat un copil care avea nevoie de imunoglobulină. Managerul unităţii medicale le-ar fi cerut medicilor să îi administreze o doză mult mai mică, pe motivul că medicamentul este prea scump.

Doctorii au refuzat să facă acest lucru, iar cel mic a fost trimis la un alt spital. Vina a fost aruncată însă pe furnizori.

”Imunoglobulina și-a dublat prețul. Din fericire, spitalul nu duce lipsă de fonduri pentru medicamente și asta se poate vedea din buget”, a mai spus Alina Belu.

Firma care furnizează telefoanele mobile a apărut în documentele spitalului Sf Maria odată cu venirea Alinei Belu în funcţia de manager.

Contractul de închiriere urma să fie încheiat pe 6 luni, cu o valoare de 23 de mii de lei.

După această perioadă, dată achitate din fondurile spitalului, cele două telefoane revin înapoi la firma furnizoare care le poate dona sau dărui oricui, chiar și foștilor utilizatori.

×
Subiecte în articol: Iași Spitalul de copii
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close