Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imaginile dezastrului din sistemul sanitar din România: Spitalele nu mai fac față valului de infectări

Imaginile dezastrului din sistemul sanitar din România: Spitalele nu mai fac față valului de infectări

Sistemul medical este la un pas de colaps. Astăzi, peste 12.000 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar în toată țara mai sunt doar două locuri libere la ATI. Unitățile de Primiri Urgențe sunt pline, mii de apeluri la ambulanță, iar medicii sunt prea puțini pentru a face față valului 4, care a lovit mai agresiv și mai tare decât toate celelalte valuri.

Imaginile dezastrului din sistemul sanitar din România: Spitalele nu mai fac față valului de infectări
Sursa foto: Captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Sep 2021   •   18:38

Opt ambulanțe aşteaptă în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Unversitar din Capitală.

Medicii ajung să aştepte şi cu orele, pentru că Unităţile de Primiri Urgenţe sunt şi ele, din păcate, pline. Pline pănă la refuz. Odată ce păşim în spital, dăm de coada de tărgi.

Medicii aşteaptă ca pacienţii să fie preluaţi, iar, uneori, aşteptarea poate fi lungă, chiar de zeci de minute.

În orice colţ priveşti vezi pacienţi. În UPU, oamenii aşteptă tot pe hol, iar, în saloane, sunt şi doi pacienţi în acelaşi pat.

Sunt 18 pacienţi pozitivi în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală, doi dintre aceştia sunt ventilaţi mecanic, ar trebui să fie pe secţia de Anestezie și Terapie Intensivă, dar nu sunt locuri.

”Avem şi un pacient ventilat non-invaziv, dar are o formă severă de COVID, nevaccinat, bineînțeles!”, a declarat Magda Mansour, medic primar, Medicina de Urgență.

Două locuri mai sunt libere în toată ţara la Terapie Intensivă, în Capitală, niciun loc.

SINC Magda Mansour, medic primar, Medicina de Urgență

”Ceea ce este surprinzător este numărul mare de pacienţi tineri fără patologii preexistente, care vin cu forme moderat-severe la Camera de Gardă, care vin după 7-10 zile de la debut, fără tratament, fără să îi vadă un medic.

Toată această pandemie am avut senzatia că trăim în două realităţi, noi ce din spitale vedem o realitate, iar ceilalţi care nu au avut tangeţă cu spitalele au o realitate. Nu putem să îi culpabilizăm pe ei că nu cred în această infecţie, vina este comună a tuturor! Poate nici noi nu ne-am putut face treaba cum trebuie până la capăt, adică şi noi, sistemul medical, şi forurile care ar fi trebuit să se ocupe ar fi putut sa facă mai mult, nu cred că pacientul e de vină”, a mai spus medicul Magda Mansour pentru Antena 3.

Numărul de internări este mai mare decât în toate celelalte valuri. Medicii, însă, au avertizat, dar nimeni nu i-a auzit.

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close