Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Unul din trei spitale din România s-ar putea prăbuşi în cazul unui cutremur. Raport alarmant făcut de autorităţi

Unul din trei spitale din România s-ar putea prăbuşi în cazul unui cutremur. Raport alarmant făcut de autorităţi

Peste jumătate dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei nu au fost niciodată expertizate din punct de vedere seismic. Nici la nivel naţional nu stăm mai bine: unul din trei ar pica în cazul unui cutremur puternic.

Unul din trei spitale din România s-ar putea prăbuşi în cazul unui cutremur. Raport alarmant făcut de autorităţi
Sursa foto: pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Feb 2023   •   18:38

Deja o mare parte din unităţile sanitare din Bucureşti se află în categoriile de risc seismic unu şi doi.

Un raport al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă arată că, în cazul unui cutremur asemănător celui din '77, unul din trei spitale s-ar prăbuşi.

Primăria Capitalei are în subordine 19 spitale, iar pentru 55% dintre ele nu se cunoaște vulnerabilitatea seismică pentru că nu au fost niciodată făcute expertize.

Ce se cunoaşte însă, potrivit unui raport ISU, este că marile unităţi medicale ale Bucureştiului s-ar prăbuşi în cazul unui cutremur. Printre ele sunt Spitalele Colţea, Victor Babeş, Colentina, Filantropia şi Maternitatea Giuleşti. 12 spitale se află în categoriile cu risc seismic 1, 2 şi 3.

Citiţi şi: INFP: 960 de replici după cutremurul din Oltenia. Numărul seismelor a scăzut în ultimele zile

Dintre cele 137 de spitale din România care funcţionează în clădiri cu risc seismic, 58 sunt în subordinea Ministerului Sănătăţii.

La nivelul Capitalei din cele 106 de clădiri administrate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care găzduiesc birouri administrative, echipamente pentru pompieri, garaje pentru autospecialele și alte mașini de intervenție, doar patru au fost supuse expertizelor tehnice.
 

×
Subiecte în articol: spitale seism cutremur primaria capitalei
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close